Comunicat sobre la sentència contra un Mosso d’esquadra per denuncia falsa a un conductor d’autobús de TMB

descargaEl passat 15-12-2010 el conductor d’autobús de TMB es trobava a la línia 41 i després de que la gent pugés a l’autobús a la primera parada de Lluís Companys nº13, davant de l’Arc de Triomf, l’autobús va reiniciar la marxa i just en aquell moment un cotxe dels Mossos d’esquadra es va creuar davant del vehicle de TMB.

Degut a això, i per evitar la col•lisió el conductor de TMB va tocar el clàxon, va donar un cop de volant i va fer una frenada brusca per evitar la col•lisió. Tot i això una passatgera es va donar un cop per la frenada i el cop de volant.

El Mosso al baixar del vehicle es va dirigir al conductor de bus de TMB dient-li: “Què passa?”, pregunta que va respondre el conductor de TMB dient-li que com a mínim podia haver posat les sirenes i indicar la seva maniobra.

El Mosso li va dir al conductor del bus que ell no era ningú per dir-li com fer la seva feina i que a més a més anava a una emergència. El conductor de bus va respondre que per anar a una emergència no es podia crear una altre de més gran.

En aquest punt és quan el Mosso va demanar la documentació i li va dir al conductor de bus: “ara sabràs el que és bo”, enduent-se el DNI del conductor de TMB. En aquell moment el conductor va començar a agafar les dades d’una passatgera que s’havia colpejat l’esquena degut a la frenada que va haver de fer per evitar la col•lisió i la d’un altre passatger, en aquest moment va tornar el mosso d’esquadra i li va tornar la seva documentació per la finestra.

El conductor va notificar la incidència per l’emissora de radio a TMB i després va omplir un comunicat intern d’accident/incident.

Un parell de mesos després li va arribar dues multes a casa: una per “us inadequat de senyal acústic” i una altra per “desobeir mandats d’autoritat o agents”, per una quantitat de 120,20€ cadascuna.

El 18 de febrer de 2011 el conductor de bus va presentar un recurs per cada una de les dues multes explicant el succeït rebent com a resposta de l’Ajuntament de Barcelona que el recurs queda desestimat ja que el Mosso d’esquadra al•legava que:

“es trobava estacionat ocupant el carril bus realitzant tasques de seguretat ciutadana quan l’autobús es va aturar per fer la parada per deixar i recollir passatgers i que un cop reinicia la marxa i al trobar el vehicle de la policia, i una vegada està situat darrere d’aquest va començar a fer us del senyal acústic de forma prolongada i insistent, recriminant així que el vehicle de la policia ocupes el carril esmentat. En aquell moment l’agent li sol•licita al conductor de l’autobús que deixi de fer us inadequat del senyal acústic, fent cas omís. D’igual forma l’agent li va donar l’ordre clara al conductor de l’autobús per que continues la marxa, cosa que l’infractor va desobeir. Per tant ha quedat demostrat que la infracció va ser comesa, i així mateix, es considera improcedent per la continuïtat del procés l’obertura de qualsevol tipus de prova, atès que el resultat no alteraria la resolució final”.

Veient la falsedat de la resposta i la voluntat de l’agent de que es complís l’amenaça que va llençar el dia dels fets: “ara sabràs el que és bo”, el conductor de bus de TMB va fer un recurs d’alçada registrat el 08/07/2011 presentant com a proves: Comunicat d’accident/incident de TMB i declaració jurada d’un dels testimonis.

A l’octubre de 2011 l’Ajuntament de Barcelona li comunicava al conductor de bus de TMB que s’havien estimat els seus recursos i li retirà les dues multes.

És aleshores quan el conductor posa una querella criminal per falsedat en document públic, prevaricació i abús d’autoritat.

El motiu de presentar la querella no és un altre que la indignació que sent el conductor d’autobús de TMB perquè un agent policial faci servir els poders que li ha atorgat l’estat de dret per acovardir a un ciutadà que estava treballant i que li va recriminar la seva perillosa acció que va posar en seriós perill la integritat física dels usuaris de l’autobús.

Tan difícil hagués estat demanar disculpes al creuar-se davant de l’autobús?

Un cop iniciat el procés d’instrucció el jutge va prendre declaració al Mosso, als seus companys Mossos i als passatgers que aquell dia estaven a l’interior del bus.

El judici es va celebrar el passat 20 de març d’aquest any i uns dies més tard va sortir la sentencia:

– 3 anys de presó, ja que les penes per falsedat en document oficial són de 3 a 6 anys, encara que a la mateixa sentencia el jutge demana l’indult parcial d’un any perquè no hagi d’entrar a la presó.

– Inhabilitació especial pel dret de sufragi passiu durant el temps que duri la condemna.

– Multa de 6 mesos amb quota diària de 10€, amb responsabilitat personal subsidiària en cas d’impagament.

– Inhabilitació especial per l’exercici de feina o càrrec públic per temps de 2 anys.

– Pagament de les costes del procés judicial.

– 300€ de responsabilitat civil que ha d’abonar al conductor de l’autobús.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s