Dimarts 20 de juny: Judici per la manca de concreció per exercir el dret als permisos no retribuïts

MOSTRA adhesius singulars_Página_07El juny de 2013 la Coordinadora Obrera Sindical (COS) vam denunciar la situació de indefensió dels treballadors i treballadores per poder exercir el dret als permisos no retribuïts.

Recordem que des de l’agost de l’any 2006 la Comissió Paritària dels diferents convenis hauria d’haver-se posicionat sobre com un treballador podia gaudir d’aquest dret.

Res s’ha fet durant tots aquests anys a la Comissió Paritària amb aquest dret i d’aquesta manera la Direcció ha decidit unilateralment si col·locava o no el permís no retribuït al treballador que el demanava.

Per aquest motiu, la Direcció ha denegat aquest dret en més d’una ocasió i això ha acabat comportant algunes vegades sancions que, si bé no s’han complert, sí que han servit per acumular-se a l’expedient del treballador, amb tot el que té per a possibles sancions futures.

Després de dues denuncies de la COS a la Inspecció de treball en relació a aquest tema, l’Inspector afirmava en una de les seves resolucions:

“L’Inspector que subscriu que suposa el fet que no estiguin clares les regles que s’han de tenir en compte per a la sol·licitud de els permisos no retribuïts. El fet de no haver termini de sol·licitud suposa una limitació insalvable i el fet que queda sempre el treballador a expenses de l’empresa li digui de manera unilateral i sense capacitat per defensar-se si existeix que l’empresa li digui de manera unilateral i sense capacitat per defensar-se si existeixen o no necessitats del servei. I a més es tracta de un permís no retribuït. Encara que el funcionari que subscriu considera que almenys s’haurien justificar d’ alguna manera quines són aquestes necessitats del servei que no evidencien en les respostes negatives, no pot entrar en el fons de l’assumpte, ja que la elucidació de la correcta interpretació de la norma és competència exclusiva de la Jurisdicció Social.”

Dit i fet, la COS vam denunciar llavors als Tribunals i el dimarts vinent 20 de juny a les 10h al jutjat social nº16 es realitzarà el judici.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s