TMB es va gastar 140.000€ en un bufet d’advocats extern entre 2012 i 2013

Page_3El passat 10 de març, la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) a instàncies de la Coordinadora Obrera Sindical (COS) preguntava de nou al Conseller de territori i sostenibilitat, Santiago Vila, sobre les condicions econòmiques de l’equip directiu de TMB i la despesa generada pel bufet d’advocats extern (Garrigues) que manté contracte amb l’empresa.

A les primeres preguntes (que pots trobar a les imatges) sobre els sous i prestacions de l’equip directiu de TMB el Conseller encara no ha contestat, en canvi si ha respost al cost econòmic que paga TMB per contractar un bufet d’advocats extern.

Segons les dades que ha entregat el Conseller, TMB manté un contracte anual amb un bufet d’advocats que té un cost aproximat entre 2012 i 2013 de 70.000€ anualment.

No deixa indiferent en el text entregat pel Conseller (veure a la imatge a sota) que comenti que aquest bufet d’advocats treballa amb les demandes presentades per representants sindicals, comitè d’empresa i treballadors a títol personal.

Page_4En aquest punt és important recalcar que les denúncies que esmenta el document són precisament denuncies, entre d’altres, contra sancions laborals i acomiadaments que pateixen els treballadors i treballadores, incompliments legals de la Direcció d’autobusos de TMB en matèria laboral/salarial o de seguretat i salud i intents per part de la mateixa Direcció d’il·legalitzar vagues realitzades per la plantilla.

Bàsicament, i de manera curta i directa, són accions judicials de resposta des de la part dels treballadors a la repressió sindical de la Direcció.

Per altra banda, no deixa de ser curiós que una empresa com TMB, que té un servei jurídic propi, contracti un servei privat extern mitjançant diner públic.

Tot això, en el marc del dèficit que manté TMB i que s’utilitza per la Conselleria i la pròpia Direcció de l’empresa com excusa per retallar condicions laborals, eliminar servei d’autobusos a la ciutat de Barcelona, alhora que s’augmenta el preu del Transport Públic.

Pr últim, i després de vàries consultes de la COS a diferents bufets d’advocats, sembla que les despeses que informa el Conseller en relació al bufet d’avocats extern de TMB no quadren amb els possibles preus reals.

Per aquest motiu, des de la COS sol·licitarem a la CUP que demani a la Conselleria els contractes i factures desglossades de les despeses del bufet Garrigues amb TMB.

ga

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s