Bonilla podries ser tu

ADHESIU color Bonilla readmissió maiig 2014Molts treballadors de l’empresa pensaran que el titular d’aquest butlletí no va amb ells. Que la Direcció mai no els acomiadarà. Que això a ells no els hi passarà.

De igual manera, poden pensar que ells mai seran agredits al seu lloc de treball o que no tindran accidents molt greus durant la seva jornada de feina.

La realitat és que tots i totes les que anem al nostre lloc de treball (conductors, mecànics, aic’s, etc) ens podem trobar en una situació complicada i mai se sap com podem reaccionar o com podem acabar.

En els últims mesos s’han fet públiques les agressions que els diferents col•lectius de l’empresa han patit, l’augment de la pressió dels horaris a les línies d’autobús amb el conseqüent augment de les baixes mèdiques, la manca de personal per manca de noves contractacions que condiciona els canvis en els nostres calendaris de descansos o en els horaris que treballem, els accidents greus contra vehicles o persones que tenen un fort impacte físic i mental pels companys i companyes afectades i les sancions, fulls d’aclariments i queixes del passatge que la Direcció de l’empresa ha començat a repartir a tort i a dret per crear un ambient de por entre la plantilla.

Aquest ambient de creixent tensió no es dóna per casualitat. És conseqüència directa de les decisions polítiques i empresarials de qui mana a l’Ajuntament i a la Direcció de TMB.

La Direcció està aplicant retallades en totes les àrees de Bus i Metro i això està afectant a com donem el servei i en quines condicions laborals i de salut ho fem.

No és una casualitat que la Direcció estigui sancionant per anar tard d’horari, per accidents de trànsit o per protestar una decisió d’un superior. Tampoc és una casualitat que la Direcció estigui entregant queixes del passatge per qualsevol petit incident.

Aquesta és la política empresarial per que la plantilla ens empassem uns nivells cada cop més alts de pressió en el nostre lloc de treball.

Cada cop que es dóna un accident, una agressió, un expedient sancionador o una negativa de l’empresa a un dret, sempre a les cotxeres i entre la plantilla corre el rumor de que la culpa és del treballador o treballadora.

Per aquest motiu no hi ha ningú treballador o treballadora que tingui garantida ni la seva integritat, ni la seva seguretat a l’empresa. Sigui del sindicat que sigui o no estigui en cap.

Als que encara pensen que, per estar en segons quins sindicats, ells estan resguardats els hi hem de recordar que Transports de Barcelona, S.A. ha sancionat i ha acomiadat a treballadors i treballadores de CCOO, UGT i SIT.

La única diferencia amb l’acomiadament de Bonilla i aquests altres és que poca gent ha sabut que aquests acomiadats o pressionats per que deixessin l’empresa no han fet cap soroll, recomanats pels seus sindicalistes a acceptar el “finiquito”.

Per canviar aquesta situació cada cop més preocupant dintre de l’empresa, la plantilla hem de començar a mostrar públicament a la Direcció que estem cansats de perdre drets laborals pel mal servei que es presta ala ciutat, de ser sancionats per tenir accidents mentre fem la nostra feina, de reduir el nostre poder adquisitiu any rere any i de ser acomiadats per defensar-nos d’una agressió al nostre lloc de treball.

El dimecres 11 de juny tenim aquesta oportunitat. Aquell dia es celebrarà el judici per l’acomiadament del company Bonilla. ACTUB, Bescanvi Sindical, CNT i COS convoquem vaga a tota l’empresa de 8 a 12h.

A les 9:30h ens concentrarem a la porta del Jutjat Social nº15, C/ Ronda Sant Pere 41. Metro: Arc de triomf o Urquinaona.

Avui és Bonilla, però demà pots ser tu. Estem segurs que no t’agradaria sentir te sol, ni desemparat del suport dels teus companys i companyes de feina.

És el moment de deixar-li clar a la Direcció que no aguantem més. Que no ens creiem els seus rumor i les seves mentides.

No faltis. Ens juguem el nostre futur.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s