Denunciem la mala aplicació de la reducció de jornada amb conseqüències per a tothom

dAvui dimarts, 10 de juny, la Coordinadora Obrera Sindical (COS) hem presentat denuncia a Inspecció de treball relacionada amb l’incompliment per part de la Direcció en relació a la reducció de jornada per guarda de menors.

El passat 21 de desembre de 2013 es va modificar l’article 37.5 de l’Estatut dels Treballadors ampliant el dret de reducció de jornada per guarda d’un menor dels 8 anys fins als 12 anys:

“Qui per raons de guarda legal tingui a la seva cura directa algun menor de 12 anys (s’amplia de 8 a 12) o una persona amb discapacitat física, psíquica o sensorial, que no exerceixi una activitat retribuïda, tindrà dret a una reducció de la jornada de treball diària, amb la disminució proporcional del salari entre, almenys, un vuitè i un màxim de la meitat de la durada d’aquella”.

A Autobusos de TMB l’article 19 del conveni 2009-2012 indica que les persones amb reducció de jornada podran quedar-se suplents, tenir preferència de franja, canviar de cotxera i modificar el seu grup de descansos mentre estigui amb jornada reduïda.

d2A l’empresa aquest dret de reducció de jornada s’exerceix per qui ho sol•licita, però la Direcció negocia, promociona i permet realitzar-lo de manera NO diària, comportant conseqüències negatives per a tercers.

Hi ha treballadors i treballadores amb reducció de jornada a qui no se’ls hi respecta el gaudi, malgrat la seva voluntat de la reducció de manera diària.

Aquesta situació comporta que hi hagi treballadors i treballadores, amb el consentiment i la promoció de la Direcció, que malgrat realitzen un mal ús de la reducció de jornada, tal com indica la llei, es beneficien dels drets que per conveni pertoquen, generant un greuge a la resta de la plantilla, que veu com la seva antiguitat es veu malmesa de manera tramposa.

Defensem el dret a reducció de jornada però no la mala aplicació, ni el mal ús.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s