La Direcció es carrega l’antiguitat en cap de setmana

acta explotacion 04 12.06.12_Página_1Ahir al migdia, al arribar els serveis dels conductors i conductores suplents pel dissabte 14 de juny, va saltar l’alarma.

Estranyament conductors amb menys antiguitat tenien serveis matinals, mentre que els conductors més veterans havien de realitzar serveis de relleu.

Des de la Coordinadora Obrera Sindical (COS) vam començar a preguntar a la cotxera de Triangle, d’on sortien les queixes, quin era el motiu per aquesta vulneració de l’antiguitat.

Segons fonts de les oficines se’ns va comunicar que aquest canvi significava que els conductors que entre setmana tenen servei fixe i el cap de setmana estan de suplents tenen preferència als conductors amb més antiguitat que estan de suplents de dilluns a diumenge.

Segons les mateixes fonts de la cotxera això venia d’una acta de la Comissió d’explotació del 12/06/2012.

Vam buscar-la i vam acta explotacion 04 12.06.12_Página_2poder llegir que allà no indicava res d’aquest canvi de criteri.

Pots veure a les imatges l’acta i aquí l’annex 1 del qual es parla al punt nº3: escogida conductores 2012

Aquest matí a la cotxera del Triangle molts conductors suplents que tenen franja de matí de dilluns a divendres i que per demà dissabte se’ls havia posat a treballar a partir de les 15h no entenien que estava passant.

Quan hem mostrat l’acta al comandament no ha sabut donar una explicació al que estava passant i ha hagut de reconèixer que, efectivament, en aquesta acta no es parlava d’aquest canvi de criteri que es carrega l’antiguitat.

Finalment, la COS hem pogut tenir accés a la nota de l’empresa que s’ha enviat a les diferents cotxeres i on s’especifica aquest canvi de criteri en relació a les prioritats en el cap de setmana. Punt 6 a) i b). Pots veure-ho a la imatge sota.

Tot indica que la Direcció ha actuat unilateralment.

Aquesta nova situació trenca amb l’antiguitat i si no ha estat pactada pels sindicats del Comitè d’empresa (ACAT, ACTUB,CCOO, CGT, PSA, SIT i UGT) o en la Comissió d’explotació (ACTUB, CCOO, CGT, SIT i UGT) és totalment irregular.

Per aquest motiu, des de la COS entenem que el Comitè d’empresa ha de sol·licitar urgentment una reunió amb l’empresa per fer complir l’antiguitat i posar fi a aquesta situació de greuge comparatiu.

Si els sindicats del Comitè d’empresa no donen resposta en els pròxims dies la COS denunciarem a Inspecció de treball aquest nou incompliment de la Direcció.

n2 (2)n2 (1)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s