La COS proposarem a Bonilla com a President del Comitè d’empresa

imatge-color-Bonilla-readmissióPassades les eleccions sindicals i a l’espera que es reuneixi el primer Comitè d’empresa d’aquest any 2014 (encara no hi ha data) la Coordinadora Obrera Sindical (COS) fem públic que proposarem al conductor acomiadat com a President del Comitè d’empresa.

Recordem que l’anterior President del Comitè d’empresa, Mario de Pablo (SIT), va dimitir el setembre de l’any 2013, després de les fallides mobilitzacions per la readmissió d’aquest treballador acomiadat.

Des de llavors el Comitè d’empresa no ha tingut President, ni s’ha reunit.

Per tot això, la COS considerem que el millor President d’aquest òrgan és un treballador acomiadat, encara que aquest continua estant de baixa per accident laboral des del dia de l’incident que va fer que la Direcció l’acomiadés. Entenem que l’elecció de Bonilla com a President del Comitè d’empresa seria una forma de mostrar-li suport.

Recordem que el jutjat nº15 ha informat que el judici ajornat del conductor d’autobusos de TMB, acomiadat per repel·lir una agressió en el seu lloc de treball, es realitzarà el dijous 2 d’octubre a les 9:30h.

Aquí podeu llegir la carta oberta escrita pel treballador acomiadat relatant els fets.

Aquí podeu llegir més sobre el tema.

 

Cronologia dels fets:

El passat mes de juny de 2013 els treballadors i treballadores d’autobusos de TMB vam conèixer l’acomiadament del company Bonilla, conductor de Zona Franca.

La Direcció va fer-lo fora saltant-se la presumpció d’innocència i el dret a la legítima defensa en cas d’agressió.

El conductor explicava aquí com van anar els fets que han comportat el seu acomiadament.

Al juliol s’haurien d’haver realitzat aturades per exigir la seva readmissió, però tot el Comitè d’empresa va trair la decisió de l’Assemblea General de Cotxeres de Sants. Això va trencar la confiança de la plantilla en l’ús de l’Assemblea.

A l’agost la COS vam llançar una campanya informativa reclamant la readmissió del conductor acomiadat.

Al setembre, una Assemblea General que va acabar de manera confusa va donar l’excusa pels sindicalistes de CCOO, UGT i SIT per desconvocar. Això va rematar encara més l’assemblearisme i la mobilització.

Les aturades convocades finalment per ACTUB, CGT-PSA (només formalment) i COS van tenir un seguiment molt minso i es van acabar desconvocant.

Els sindicalistes de CCOO, UGT i SIT van convocar un referèndum en el que l’opció més votada (1509 vots) va decidir fer concentracions sense aturades. A la primera concentració no hi va anar ningú dels 1509 que la van votar, a part de 35 alliberats sindicals d’aquests sindicats.

El judici s’hauria d’haver realitzat el passat 11 de juny però es va suspendre per motius de salud de l’advocat del treballador acomiadat.

En les eleccions del 17 de juny Bonilla va sortir elegit delegat del Comitè d’empresa pel sindicat ACTUB.

La nova data del judici per l’acomiadament serà el 2 de octubre.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s