CCOO, SIT i UGT impossibiliten l’elecció del treballador acomiadat com a President del Comitè d’empresa

MOSTRA adhesius singulars(2)_Página_06Avui, dimarts 15 de juliol, s’ha celebrat el primer Comitè d’empresa després de les eleccions sindicals.

En l’elecció del President del Comitè d’empresa la Coordinadora Obrera Sindical (COS) ha presentat la proposta d’elegir a Bonilla, actualment delegat, per mostrar-li el suport abans del judici per acomiadament del 2 d’octubre.

Els delegats de CCOO, SIT i UGT (amb majoria al Comitè d’empresa) han preferit votar a Salvador Correcher (SIT) com a President. D’aquesta manera els vots d’ACTUB, CGT i COS no han sigut suficients per que el treballador acomiadat fos elegit. ACAT (el sindicat de comandaments) s’ha abstingut en la votació.

La mateixa majoria (CCOO, SIT i UGT) han imposat que a les diferents Comissions de treball (Explotació, Material mobil, Formació, etc.) només estiguin representades les 5 candidatures més votades (ACTUB, CCOO, CGT, SIT, UGT), deixant sense representació a l’ACAT i a la COS, que no podrà assistir a aquestes comissions.

La COS ha mostrat el seu desacord en la utilització que la majoria del Comitè d’empresa (CCOO, SIT i UGT) estava realitzant del reglament d’aquest organisme (que indica que totes les comissions estaran formades pels membres de cada una de les forçes sindicals representades en el Comitè d’empresa). 

Aquí el Reglament del Comitè d’empresa: reglament

Un cop conformat el nou Comitè d’empresa i les seves comissions, s’han tractat 4 punts en relació a:

p-Conductors a jornada parcial: diversos companys han explicat la problemàtica en la qual es troben per la no contractació de personal a jornada parcial, la manca de serveis a jornada parcial i el viaix que existeix en relació a la seva antiguetat i la de la resta de conductors i conductores a jornada completa. A la imatge pots trobar la carta entregada per part d’un dels conductors a jornada parcial.

Els sindicats que poden entrar a les Comissions (ACTUB, CCOO, CGT, SIT i UGT) portaran la demanda a la Direcció.

-Petició de readmissió per part del Comitè d’empresa a la Direcció en relació al company Bonilla: S’entregarà un escrit sol·licitant un acord entre les dues parts.

-Reducció de servei i problematiques que això genera: Els sindicats que poden entrar a les Comissions (ACTUB, CCOO, CGT, SIT i UGT) portaran a la Direcció la demanda de creixement del servei i de la millora dels horaris en el servei.

-Publicació de les activitats de la plantilla: Es sol·licitarà a la Direcció que publiqui, com feia abans, totes les activitats de la plantilla (sigui hores sindicals, vacances o baixa laboral).

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s