El jutjat nº 21 anul·la el laude que excloïa tots els fora de conveni de les eleccions sindicals

fotoTal com havíem informat en el passat la Direcció havia denunciat els tres diferents laudes que l’Inspector de treball havia realitzat deixant al personal fora de conveni col·lectiu sense poder participar en les eleccions sindicals.

En concret, el 14 de juliol es va suspendre el judici pel laude en relació a la impuganció de la COS que feia referència a que l’Alta Direcció no podia estar en el cens electoral. En aquest laude l’Inspector de treball determinava certes limitacions per poder votar a alguns fora de conveni.

El 16 de juliol es va celebrar el judici pel laude aclaratori on l’Inspector de treball deixava fora del cens a tots els membres fora de conveni. Aquest és el que ja ha sigut sentenciat.

Ahir, 23 de juliol, es va suspendre el judici pel laude en relació a la impugnació de l’ACTUB que feia referència a que els fora de conveni no podien estar en el cens electoral. En aquest laude l’Inspector de treball determinava certes limitacions per poder votar a alguns fora de conveni.

Els dos judicis suspesos s’hauran de celebrar i poden tenir repercusions en les limitacions de qui pot o no pot votar si s’està fora de conveni. Encara no hi ha data per aquests dos judicis.

Mentrestant, aquests tres laudes havien significat que 280 membres de l’equip directiu fora de conveni d’autobusos de TMB no haguessin pogut votar i el col·legi de tècnics i administratius passes de tenir 5 delegats a tenir-ne 3.

Els sindicalistes de CCOO, SIT i UGT, que havien perdut vots per l’exclusió dels fora de conveni, havien mostrat el seu suport a la Direcció en la denuncia contra la decisió de l’Inspector de treball d’excloure als fora de conveni.

La primera de les sentencies, la del jutjat 21, anul·la el laude que treia a tots els fora de conveni del cens. Pots veure a la imatge la sentencia.

Tot indica que després del període de vacances hi haurà noves eleccions sindicals.

A manca de la realització dels dos judicis sobre els altres dos laudes que també afecten aquest tema està per veure qui dels 280 fora de conveni podrà o no votar.

Com a COS ens prenem aquesta nova situació com a una segona oportunitat per canviar la correlació de forces en el Comitè d’empresa.

Si creuen que ens quedarem parats és que encara no ens coneixen suficientment.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s