Un Comitè d’empresa al servei de la Direcció

MOSTRA adhesius singulars(2)_Página_06El passat 15 de juliol es va reunir el primer Comitè d’empresa realitzat després de les eleccions sindicals. Tant per com va anar la primera reunió d’aquest òrgan com per qüestions judicials en relació a ell tot indica que no tindrà massa recorregut.

Aquí t’ho expliquem…  

Com era d’esperar van passar les eleccions sindicals i quasi totes les seccions sindicals van desaparèixer de les cotxeres, no hi havia repartiment massiu de fulles  i alguns han tingut els seus plafons sindicals buits i abandonats.

Per a la majoria dels sindicalistes un cop passades les eleccions sindicals la plantilla ja no tornava a importar gens ni mica.

Només ACTUB i la Coordinadora Obrera Sindical (COS) vam publicar informació sobre les conseqüències del resultat electoral i, en el nostre cas, sobre la tasca que realitzem en relació a les agressions i la denuncia per la Garantia Temps de Presència.

Volem recordar que tant durant el període de les eleccions sindicals com després d’aquestes vam continuar traient el nostre butlletí mensual que tens a les mans, repartint lo en el nostre temps lliure. Ni més, ni menys.

Un mes després de realitzades les eleccions sindicals tenia lloc el primer Comitè d’empresa. Vam trigar poc en veure com utilitzarien la seva majoria els sindicalistes de CCOO, SIT i UGT.

En el primer punt de l’ordre del dia, l’elecció del President del Comitè d’empresa, la COS vam presentar la proposta d’elegir a Bonilla per mostrar-li suport abans del judici per acomiadament del 2 d’octubre.

Els delegats de CCOO, SIT i UGT van preferir votar a Salvador Correcher (SIT) com a President.

D’aquesta manera els vots d’ACTUB, CGT i COS no van ser suficients per que el treballador acomiadat fos elegit. ACAT (el sindicat de comandaments) es va abstenir en la votació.

La mateixa majoria (CCOO, SIT i UGT) va imposar que a les diferents Comissions de treball (Explotació, Material Mòbil, Formació, etc.) només estiguessin representades les 5 candidatures més votades (ACTUB, CCOO, CGT, SIT, UGT), deixant d’aquesta manera sense representació a l’ACAT i a la COS, que no podrem assistir a aquestes comissions.

La COS vam mostrar el nostre desacord en la utilització que la majoria del Comitè d’empresa (CCOO, SIT i UGT) estava realitzant del Reglament del Comitè d’empresa que indica que:

Totes les comissions estaran formades pels membres de cada una de les forces sindicals representades en el Comitè d’empresa.

D’aquesta manera quedava clar que el nou Comitè d’empresa estava lligat de peus i mans pel “rodillo” dels sindicalistes de CCOO, SIT i UGT. O sigui, per la Direcció.

Evidentment, aquests sindicalistes han de mantenir certes formes i utilitzar les seves “habilitats” diplomàtiques per intentar donar una imatge de credibilitat de cara a la plantilla que nosaltres fa molt temps que ja no ens creiem.

En aquest sentit, malgrat no haver volgut elegir a Bonilla com a President del Comitè d’empresa van presentar la proposta (UGT) de fer una carta a la Direcció buscant una solució negociada abans del judici per acomiadament.

De la mateixa manera, malgrat no veure amb bons ulls que es publiquin les dades dels alliberaments sindicals, com es feia abans de que es condemnés a UGT a tornar 3 alliberaments anuals il·legals, van votar a favor de fer la petició  com a Comitè d’empresa a la Direcció.

En els dos casos el sindicalistes de CCOO, SIT i UGT saben que  la Direcció no mourà ni un dit, així que es poden permetre el “luxe” de fer creure a la plantilla que estan al costat del conductor acomiadat o en favor de la transparència sindical.

La realitat és tota la contraria i ni estan, ni se’ls espera.

Com a COS hem començat a treballar en el camp judicial per denunciar la discriminació a la que ens sotmeten al excloure’ns de les diferents Comissions de treball.

Com a COS també hem decidit que estarem presents en les reunions del Comitè d’empresa per marcar de ben aprop als sindicalistes de la Direcció. Això si, anirem en el nostre temps lliure o anant a l’autobús després de la reunió.

Per altra banda, tal com havíem informat en el passat la Direcció havia denunciat els tres diferents laudes que l’Inspector de treball havia realitzat deixant al personal fora de conveni col·lectiu sense poder participar a les eleccions sindicals. Aquí pots llegir la noticia: http://ves.cat/lNlo

Aquests laudes havien significat que 280 membres de l’equip directiu fora de conveni d’autobusos de TMB no haguessin pogut votar i el col·legi de tècnics i administratius passes de tenir 5 delegats a tenir-ne 3.

Els sindicalistes de CCOO, SIT i UGT, que havien perdut vots per l’exclusió dels fora de conveni, havien mostrat el seu suport a la Direcció en la denuncia contra la decisió de l’Inspector de treball.

Finalment, ha sortit la primera de les sentencies anul·lant el jutjat el laude que treia a tots els fora de conveni del cens.

Tot indica que després del període de vacances hi haurà noves eleccions sindicals.

A manca de la realització dels judicis sobre dos laudes que també afecten aquest tema està per veure qui dels 280 fora de conveni podrà o no votar.

Com a COS ens prenem aquesta nova situació com a a una segona oportunitat per canviar la correlació de forces en el Comitè d’empresa.

Si creuen que ens quedarem aturats es que encara no ens coneixen suficientment.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s