Conseqüències de les retallades al servei d’autobusos de TMB

En relació a la V27:

En relació a la 39:

L’Ajuntament ha de solucionar el mal servei del bus 39

El servei del bus 39 mai no ha estat bo però la reducció de servei i l’augment de les irregularitats dels últims dos anys fa que ara es pugui dir que el servei és molt dolent.

El servei actual és com segueix

1. En dies feiners, hi ha hagut una poda de servei a les primeres hores de manera que abans de les 8 del matí la freqüència és de 15’ quan abans era de 10’. En el 2011 hi havia 15 cotxes en la línia, més un reforç al matí, i ara hi ha 13 cotxes als que se’ls ha reduït el temps de regulació a final de línia, amb la qual cosa els costa més mantenir la regularitat, aspecte aquest que ha esdevingut catastròfic. Menys flota, la mateixa velocitat i sense protecció davant les afectacions del trànsit, igual a pitjor servei. Diàriament es produeixen franges de 30’ sense servei.

2. En dissabtes s’ha passat de 12 cotxes al 2011 a 8 cotxes ara, una reducció del 30%. La conseqüència és una reducció de la freqüència a un bus cada 20’, totalment inacceptable en general i de forma particular en barris com Font d’en Fargues o Gràcia ja que el 39 és l’únic servei de bus que els creua.

3. En festius. També s’ha reduït el servei, de 7 a 6 cotxes, la qual cosa ha provocat que sovint calgui cal esperar mitja hora a què passi el bus per les irregularitats que s’afegeixen a la caiguda de la freqüència.

A més, es dóna el fet afegit que la flota de busos d’aquesta línia és extremadament sorollosa. Hi ha veïns que els han batejat com els reactors, perquè a un km de distància ja se’ls sent venir. En les pujades el soroll fa impossible la conversa dins de l’autobús. Es veu que és un sèrie de TMB que ha sortit malament amb la mala sort que ha estat assignada a un línia que discorre per carrers estrets, sovint amb fort pendents i zones residencials.

Es per tot això que l’Associació de veïns i veïnes del barri de Font d’en Fargues començat una campanya de recollida de signatures per demanar a l’alcalde Trias una rectificació en el servei que presta la línia de bus 39. Demanarem a altres associacions de veïns pels barri on passa que se sumin  a aquesta campanya.

Concretament demanem a l’alcalde

  1. Restitució del servei de bus de la línia 39 als nivells que hi havia en el 2011
  2. Control de compliment de les freqüències i solucions a les irregularitats

Signa aquí: http://www.change.org/p/associaci%C3%B3-de-veins-i-ve%C3%AFnes-font-d-en-fargues-solucionar-el-desgavell-de-la-linia-39-de-bus-de-barcelona?share_id=OCImQhjSaJ&utm_campaign=autopublish&utm_medium=facebook&utm_source=share_petition

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s