Inspecció de treball no veu cap problema en que la Direcció amagui els alliberaments del sindicalistes

1El novembre de 2013 la Coordinadora Obrera Sindical (COS) vam presentar denuncia a Inspecció de treball en el que exposàvem que a través del quadre de serveis (físic i a intranet) d’autobusos de TMB es podia saber el servei dels empleats/des, si estaven de descans, si estaven de formació o si estaven amb alliberament sindical, entre d’altres.

En concret, alguns del codis per l’alliberament sindical eren el A065 (Liber. Comité de Emp), A066 (Liber. Sección Sindi), A038 (Delegados LOLS), A032 (Comisión explotación), A017 (Actividad sindical), etc.

Pots veure denuncia a les imatges.

Des del 1 de setembre de 2011 es van deixar d’identificar els rebaixos sindicals dels delegats del Comitè d’empresa, dels delegats LOLS i de tot tipus d’alliberament sindical que es realitzen a autobusos de TMB.

Des de llavors s’han unificat els descansos i absències en general amb els alliberaments sindicals sota el codi AUSENCIA/DESCANSO, amagant d’aquesta manera qui té un rebaix sindical i per quin motiu el té.

2Recordàvem a Inspecció de treball que el 30 de desembre de 2010 per denuncia de CGT el jutjat social nº25 amb sentencia 551/2010 confirmava la nul•litat de “la conducta consistent en concedir mitjan acords verbals als sindicats UGT i CCOO hores sindicals per alliberats de Federació, ordenant el cessament d’aquest comportament”.

El passat 19 de desembre de 2012 el jutjat nº25 comunicava que tant CCOO i UGT havien deixat de tenir alliberats sindicalment irregulars tal i com exigia la sentencia abans mencionada.

Amb aquests antecedents a l’empresa, a la COS ens preocupa que la Direcció continuï col•locant rebaixos sindicals il•legals sota el codi AUSENCIA/DESCANSO, ja que ara no es pot diferenciar com si es podia veure abans de l’1 de setembre de 2011.

De fet, com es pot veure en las dates, la Direcció va fer desaparèixer el codi pels rebaixos sindicals al quadre després que surtis la sentencia que la condemna a canviar la seva actitud en relació a UGT i CCOO.

Per tant, en la situació actual, no és possible per un treballador/a fer un seguiment de les hores sindicals que col•loca la Direcció de l’empresa.

Sorprenentment Inspecció de treball declara que no veu cap problema en que la Direcció no publiqui la informació sobre els alliberaments i els rebaixos sindicals.

Pots llegir resolució d’Inspecció de treball a les imatges.

Per a la COS es una mostra més que la Direcció d’autobusos de TMB continua amb una opacitat absoluta per poder dur a terme, si ho considera, favors e il•legalitats als seus sindicalistes.

Un cop tancada la via d’Inspecció de treball, la COS consultarem la via judicial en relació a aquest tema.

 34

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s