Segones oportunitats

adhesiu4No passa sempre, però en aquesta ocasió la plantilla d’autobusos de TMB tenim durant les setmanes vinents segones oportunitats.

Podrem tornar a votar en unes eleccions sindicals i, si volem, canviar la relació de forces al Comitè d’empresa i, encara més important, podrem mostrar de nou la nostra solidaritat amb Bonilla, acomiadat per repel•lir una agressió en el seu lloc de treball.

Alguns fets ocorreguts aquestes últimes setmanes ens poden fer reflexionar…

Hem de recordar que les eleccions sindicals es repeteixen per que la Direccó de Transports de Barcelona S.A. va denunciar i guanyar el fet que tots els fora de conveni haguessin quedat exclosos de les eleccions sindicals passades pel laude que va fer l’àrbitre designat per la Direcció General de Relacions Laborals del Departament de treball.

Ningú, a part dels sindicalistes de CCOO, UGT i SIT que es veuran beneficiats dels seus vots, entén com és possible que puguin votar els directius de tot tipus, els caps de les diferents àrees, el personal de direcció de Metro o els CGOL’s en unes eleccions per elegir els representants dels treballadors i treballadores d’Autobusos.

En aquest sentit, si finalment s’acaben realitzant les eleccions el 25 de novembre amb tot l’equip directiu fora de conveni per a la Coordinadora Obrera Sindical (COS) seran unes eleccions tergiversades.

Mentrestant l’ACTUB i la COS hem impugnat el cens electoral per intentar impedir que això succeeixi.
Entre aquesta i la setmana vinent sortiran les resolucions de l’àrbitre designat. Si no s’accepta la nostra impugnació denunciarem als tribunals el cas.

Creiem que aquest tema no és secundari. Més de tres-cents membres de l’equip directiu fora de conveni a autobusos tenen un pes econòmic i de decisió massa important a l’empresa com per a deixar-los que també controlin part del Comitè d’empresa.

Aquí pots trobar la llista dels fora de conveni a Transports de Barcelona, S.A.:
http://ves.cat/knoK

Com pot afectar això a la negociació de conveni?

El conveni s’acaba el 31 de desembre d’aquest any, mentre no s’arribi a un acord pel nou conveni les condicions laborals i el sou es mantindran igual que fins ara. Pots llegir article a l’interior.

Mentre hi hagi període electoral o el Comitè d’empresa no estigui formalment constituït no es podrà començar a negociar conveni.
Si finalment s’hagués d’anar a judici per la inclusió dels fora de conveni s’hauria d’esperar a la resolució del jutjat per saber si s’han de repetir les eleccions de nou o ja són resultats definitius.
Sigui com sigui, la COS ens tornem a presentar a les eleccions sindicals amb l’esperança que els treballadors i treballadores que no van votar en els anteriors comicis (aproximadament 1000 persones) facin un pas endavant votant i ajudant a treure la majoria del Comitè d’empresa de les mans de CCOO UGT i SIT.

Si no és el cas, el conveni vinent és segur que serà una continuació de les retallades i congelacions salarials que ja hem patit.

ADHESIU color Bonilla 4d-page-001-1Acomiadaments i suport el 4 de desembre al company Bonilla

Com ja vam informar temps enrere, la creença que els acomiadaments no poden arribar als afiliats i afiliades dels sindicats de la Direcció és falsa i aquest mes passat hem pogut saber que una conductora del Triangle, afiliada al SIT, ha acabat al carrer.

Com era d’esperar, el seu sindicat ni ha informat la plantilla i, tot indica, que no pensen fer res per ella.

No és la primera ocasió que la Direcció acomiada a afiliats de CCOO, UGT i SIT i dubtem que sigui la última.

Ho vam dir i cada cop s’està evidenciant més: la manca de resposta sindical i de la plantilla a l’acomiadament d’Andreu de Cabo i de Bonilla ha obert la porta a que hi hagi més treballadors i treballadores que acabin al carrer per motius de repressió sindical, malaltia o qualsevol altre excusa que busqui la Direcció.

Per aquest motiu tornem a repetir, i no ens cansarem de fer-ho, és imprescindible que per aturar-li els peus a una Direcció, cada cop més prepotent, el dijous 4 de desembre siguem molts i moltes els que acompanyem a Bonilla durant el seu judici per acomiadament.

La COS, tal com va fer amb Andreu de Cabo, convocarà una aturada per aquell dia de 7:30h a 12:30h i una concentració a la porta del jutjat nº15 a les 9:15 per que tothom que treballi i vulgui assistir a mostrar el seu suport al company pugui fer-ho.
Esperem que tots i totes reflexionem i el dia 4 de desembre siguem molts i motes els que estem a la porta del jutjat.

Ens hi va el futur….

Per últim, volem recordar que Bonilla està cobrant actualment l’atur i això implica que té un sou de 1000 euros al mes.
A part de l’angoixa per estar acomiadat s’uneix el patiment per no arribar a final de mes.

Us recordem que podeu fer-li una aportació econòmica ingressant-la directament al seu compte corrent:
2013-3361-68-0200022107.

albertoUn record pel company Alberto de la 109

La COS volem mostrar la nostra més profunda tristesa per la pèrdua el passat dijous 6 de novembre del company i amic Alberto Boguña, conductor de Zona Franca, i sempre conegut per estar a la línia 109.

Estimat a la cotxera i a l’empresa pels seus companys i companyes que, com ell, sempre han estat al costat dels treballadors i treballadores.

Aquí el podem veure i recordar durant les mobilitzacions del 2012 per la paga extra i la readmissió del company Andreu de Cabo: http://ves.cat/l-7-

Ha estat un cop molt dur, duríssim.

La COS hem rebut missatges de condol només conèixer-se la notícia de la seva mort.

Si altres companys i companyes volen fer-nos arribar els inclourem també al nostre bloc.

Pots enviar-los aquí: tb@sindicatcos.cat

Dedicat a Alberto:

Vuela alma inquieta,
Corre jinete del tiempo
Guarda en tu cofrecito
La esencia de nuestros recuerdos,
De andanzas y desventuras de condición de bandolero,
Derrochando la riqueza que tu corazón llevaba dentro
No dejes desamparados a la banda de tus anhelos,
Junto amigos y familiares acompañamos desde el cielo
Y no estoy exagerando
Al poderte recitar
Que tu banda esta llorando
Enfrente de tu altar

Félix 13197

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s