El 28 de desembre TMB no renovarà contracte als 19 últims conductors d’autobusos

sSegons fonts consultades per la Coordinadora Obrera Sindical (COS) els 19 conductors d’autobusos de TMB contractats temporalment per caps de setmana i festes oficials, fa aproximadament un mes, han començat a rebre una carta on se’ls comunica que el 28 de desembre vinent deixaran de treballar per a l’empresa.

Tal com ja es va denunciar públicament en el seu moment, la Direcció està precaritzant la contractació del personal no només contractant des de fa anys a treballadors i treballadores a jornada parcial (per treballar en caps de setmana i festes oficials) sinó amb contractes temporals sense passar los a indefinits quan correspondria.

La Direcció vol estendre la contractació que realitza al Metro a l’Autobús. Encara que segons el conveni no hauria de ser així…

De fet, segons el conveni 2012-2014 signat per tot el Comitè d’empresa (ACAT, ACTUB, CCOO, CGT, PSA, SIT i UGT) a l’article 22 s’indica que: “Es garanteix que durant la vigència d’aquest Conveni tots els contractes temporals, vigents a data 28 de març de 2012, tindran continuïtat i seran a temps complet”.

En aquest sentit, ja fa dos anys que la Direcció està incomplint el que té pactat amb aquests sindicats.

Veurem si abans del 28 de desembre els signants del conveni 2012-14 es mouen per a que els 19 últims contractats puguin continuar a l’empresa. A ells se’ls hi ha d’exigir que compleixin el que han signat en matèria de contractació i no només la congelació salarial que també van signar i que la Direcció no ha deixat d’executar any rere any.

Si no és el cas, es farà evident que la Direcció voldrà utilitzar aquests últims companys com a moneda de canvi per a la propera negociació de conveni col·lectiu.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s