La COS exigim al Comitè d’empresa explicacions per l’agressió de la línia 7, les noves contractacions i l’abonament del “5 de gener”

cartell-STOP-AGRESSIONSLa Coordinadora Obrera Sindical (COS) hem fet arribat a tots els sindicats presents al Comitè d’empresa un escrit on exigim que es donin les explicacions pertinents sobre tres qüestions que ens semblen rellevants per a tota la plantilla i que, per la discriminació que patim a les Comissions de treball al no deixar-nos entrar, no podem conèixer de primera mà.

En primer lloc, volem que es doni la versió oficial de que va passar el passat dissabte 3 de gener, quan un conductor de la línia 7 va ser amenaçat amb una arma blanca.

Desafortunadament la manca d’informació dels representants del Comitè de seguretat i salut (ACTUB, CCOO, CGT, SIT i UGT) només fa que alimentar els rumors sobre els fets. Recordem que les agressions no són tema baladí, sinó que ens hi va la salut i la vida.

La COS sol·licitem que es parli de com enfrontar les agressions, quines propostes fa cada sindicat i quin plantejament es té si no hi ha una resposta positiva per part de la Direcció.

15En segon lloc, volem que s’expliqui en quina situació es troben els conductors i conductores que van finalitzar contracte el passat desembre, com és possible que s’agafin nous conductors i conductores mentre altres no se’ls renova i quina és la situació contractual de tots aquests i aquestes empleades.

Recordem que és responsabilitat de la majoria al Comitè d’empresa (CCOO, SIT i UGT) solucionar aquest tema abans de negociar conveni per que no serveixi d’excusa llavors per intercanviar drets laborals i poder adquisitiu de tota la plantilla.

En tercer lloc, volem que els signants de l’acord del 15 de desembre de 2014 (ACAT, ACTUB, CGT, PSA, SIT i UGT) sobre el retorn de la “paga” del “5” de gener aclareixin com s’han abonat les quantitats i per que no s’han abonat totes les quantitats endeutades, tal com van signar amb la Direcció.

A la imatge pots veure l’acord.

Per últim, la COS també ha sol·licitat al President del Comitè d’empresa, Urbano Blasco (UGT), que aclareixi amb quins dies (descans propi o alliberament sindical?) ha marxat de vacances des del divendres 26 de desembre durant aquestes dates a Terol.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s