La COS sol·licitem a l’Ajuntament de Barcelona l’actuació necessària per eliminar els contaminants existents i les seves males olors a Zona Franca

aireEl passat 23 de desembre de 2014, la Coordinadora Obrera Sindical (COS) vam fer arribar a l’Ajuntament de Barcelona l’Informe d’avaluació de la qualitat de l’aire a Barcelona realitzat pel Departament de Territori i Sostenibilitat a demanda d’Inspecció de Treball per denúncia del nostre sindicat.

Pots veure l’escrit a la imatge.

L’estudi avaluava la qualitat de l’aire en concret on està situada la Cotxera d’autobusos de TMB de Zona Franca (Carrer A, entre els carrers 3 i 4). Pots llegir l’Informe aquí: TB Informe avaluació qualitat de l’aire a ZF1

A les seves conclusions indicava que:

“En relació amb els nivells de diòxid de nitrogen (NO2), no s’ha superat el valor límit horari però sí el valor límit anual.

Respecte a els nivells de partícules en suspensió de diàmetre inferior de 10 micres (PM10), no s’ha superat el valor límit anual però si s’ha sobrepassat el nombre de superacions del valor límit diari (quantificat com a percentil 90.4).”

Segons els ambientòlegs consultats per la COS de l’informe se’n desprèn que es compleixen els límits legals anuals, excepte pel NO2; però són destacables alguns pics de contaminants molt preocupants (plom, arsènic, PS, entre d’altres…). Alguns pics detectats superen els límits permesos.

Aquests dos contaminants (NO2 i PM10) són els que van provocar (després de l’aprovació de la normativa europea sobre qualitat de l’aire (2008) i la seva transposició a la normativa espanyola (2011) i catalana l’aprovació del Pla d’actuació per a la millora de la qualitat de l’aire.

A més a més, també s’ha de tenir en compte els problemes de males olors que hi ha generades en aquesta zona estudiada.

Per tot això, hem sol·licitat a l’Ajuntament de Barcelona (l’ens responsable) l’actuació necessària per eliminar els contaminants existents i les seves males olors.

Us mantidrem informats i informades.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s