Sentència Bonilla: Més indefensos enfront de les agressions

CARTA_BONILLA1El passat dilluns, 12 de gener, arribava la sentència del judici per l’acomiadament del company Bonilla.

Desgraciadament el jutge ha considerat l’acomiadament procedent i, per tant, ja només queda recórrer al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Pots veure a la imatge el comunicat d’ACTUB.

Volem recordar que Bonilla va ser acomiadat per l’incident que es va produir entre ell i un passatger a principis del 2013.
No va ser la primera vegada que un conductor d’autobús arribava a les mans amb un passatger o amb un conductor d’un altre vehicle, però si que en aquest cas la Direcció va acomiadar de manera fulminant al treballador.

Tots els sindicats van rebutjar l’acomiadament per que la Direcció es carregava d’aquesta manera la presumpció d’innocència i el dret a la legítima defensa en cas d’agressió.

De fet, l’Alcalde de Barcelona, Xavier Trias (CiU) va arribar a declarar que: “Ni en cas de defensa pròpia un servidor públic no pot pegar a un ciutadà”.

Malgrat que la primera reacció dels sindicats del Comitè d’empresa en aquell moment (ACTUB, CCOO, CGT, SIT i UGT) va ser realitzar una Assemblea General i posar a votació unes aturades per la readmissió del conductor, finalment aquests sindicalistes van decidir desconvocar-les unilateralment sense consultar a la plantilla.

A partir d’aquí els despropòsits de la majoria sindical (CCOO, SIT i UGT), amb l’inestimable ajuda de CGT per trencar la unitat amb ACTUB, van anar arraconant al company acomiadat, deixant-lo sol enfront d’un judici en el que segons el jutje que et toqui pots tenir més o menys possibilitats de guanyar o de perdre.

Desafortunadament aquesta sentència procedent no només té un impacte directa en la vida de Bonilla i la seva família, sinó que també tindrà repercussions en el futur laboral de la plantilla d’autobusos de TMB.

A partir d’aquesta sentència, qualsevol treballador o treballadora de l’empresa que es vegi increpada, bufetejada, colpejada per un passatger o un conductor d’un altre vehicle se sentirà no només els cops que rebi sinó que tindrà a la ment que defensar-se pot costar-li el lloc de treball.

No parlem en abstracte, sinó de la realitat quotidiana de la nostra feina i de les agressions regulars que existeixen.
Recordem que el passat 3 de gener un conductor de la línia 7 va estar a punt de ser apunyalat en tres ocasions i va patir una agressió a la cama.

Bonilla recorrerà la sentència al TSJC. Mentrestant, encara està a l’espera del judici penal pels mateixos fets.

Des de la Coordinadora Obrera Sindical (COS) ens mostrem consternats per aquesta sentència, que deixa al carrer a un treballador que es va defensar d’una agressió. Mostrem tota la nostra solidaritat al company i al seu sindicat ACTUB.

Els companys i companyes que hem estat al seu costat li hem fet saber que pot utilitzar tot el diner recollit durant aquests mesos per dur a terme la seva defensa jurídica.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s