ACAT, CCOO, SIT, UGT i USOC al costat de la Direcció en el judici pels vots dels fora de conveni en les eleccions sindicals

plafoEl passat 4 de febrer es va realitzar el judici per la denúncia de la Coordinadora Obrera Sindical (COS) en relació al fet que 202 membres fora de conveni poguessin votar a les eleccions sindicals.

Poc sorprenentment, els sindicats ACAT, CCOO, SIT, UGT i USOC no es van allanar a la denúncia de la COS i van sumar-se a la Direcció en la seva posició que poguessin votar els fora de conveni, siguin directius, siguin caps de metro o siguin CGOL’S.

ACTUB, per la seva banda, sí que va donar suport a la denúncia de la COS. Mentre que CGT no va aparèixer pel judici, suposem que per no haver-se de mullar en una de les dues bandes.

Mentrestant, en el judici la Direcció va intentar vendre que Transports de Barcelona S.A. només es dirigida per una sola persona, el vicepresident executiu, Dídac Pestaña, mentre que els advocats i sindicalistes d’ACAT, CCOO, SIT, UGT i USOC van mostrar-se en desacord en com estava realitzada la denúncia de la COS, sense que ells hagin presentat cap denuncia al respecte.

Per aquests sindicalistes és difícil d’explicar a les cotxeres que defensin votar tants fora de conveni a les eleccions, mentre que a la vegada busquen els vots d’aquests fora de conveni a les eleccions sindicals. Una contradicció que els porta a exercitar el que es coneix típicament com fer “el perro del hortelano”, que “ni come, ni deja comer”.

Per tant, ni denuncien els fora de conveni que creuen que no poden votar, ni donen suport als sindicats que sí que denunciem a tots els fora de conveni que exerceixen càrrecs orgànics de direcció.

La COS, tenint en compte, aquest ampli suport sindical a la Direcció en relació a aquest fet no som optimistes amb la resolució d’aquest judici.

De totes maneres el dijous 2 de juliol arribarà la denuncia d’ACTUB pel mateix tema als jutjats, la COS evidentment estarem al seu costat, la resta ja sabem quin paper tornaran a fer. A la CGT ni se l’espera.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s