Assumpta Escarp (PSC), exPresidenta de TMB, a judici per partida doble

ugtpscAssumpta Escarp, portaveu de l’Alcaldable del PSC, Jaume Collboni i Secretaria d’organització del PSC, anirà judici per dues acusacions penals per presumptes delictes de malversació de fons públics i sobre l’ordenació del territori. La Fiscalia li demana només per un dels casos 8 anys d’inhabilitació.

Recordem que Jaume Collboni i Assumpta Escarp, així com Dídac Pestaña, són els referents polítics de la UGT a autobusos de TMB per a les properes eleccions municipals del maig d’aquest any. No és d’extranyar llavors la seva defensa dels fora de conveni i la disposició a signar qualsevol retallada en les condicions laborals i salarials de la plantilla.

A la foto, els sindicalistes de la UGT a autobusos i metro de TMB amb el candidat a Alcalde del PSC per Barcelona.

Aquí un article de La Directa sobre Assumpa Escarp i la seva situació judicial:

La dama de ferro del PSC, a la corda fluixa

Assumpta Escarp, actual secretària d’organització del partit, afronta dues acusacions penals per presumptes delictes de malversació de fons públics i sobre l’ordenació del territori. Podria ser inhabilitada i ingressar a la presó

El Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) passa pels seus pitjors moments polítics, però també judicials. A principis de 2014 el secretari d’organització Daniel Fernàndez abandonava el càrrec arran de la seva imputació al cas Mercuri. El seu predecessor, José Zaragoza, ja s’havia vist forçat a plegar de l’executiva del PSOE per la seva implicació en el cas d’espionatge de l’agència Mètodo 3. Ara ha arribat l’hora d’Assumpta Escarp. La que havia estat tot poderosa dins el cartipàs municipal de Barcelona, després de ser relegada a l’oposició als comicis de l’any 2011, va agafar les regnes del partit en substitució de Daniel Fernàndez. Però ara ella també està imputada, i per partida doble.

No és el primer cop. Escarp el 19 de gener de 2012 va seure a la banqueta dels acusats per respondre a les preguntes del jutge Josep Maria Miquel Porres en relació al desallotjament de l’acampada indignada de plaça Catalunya. Aquell procediment fou arxivat i no se’n van derivar conseqüències penals per ella. En aquesta ocasió, però, l’exregidora no respondrà a les preguntes d’un jutge en la fase d’instrucció, sinó que ho farà durant la vista oral, amb una petició fiscal de deu mesos de presó i vuit anys d’inhabilitació per a l’exercici de càrrec públic. Així consta a l’informe de l’acusació pública que ja és en mans del jutjat d’instrucció 20 de Barcelona. Els fets dels quals l’acusa el fiscal contra delictes urbanístics Antoni Pelegrín es remunten a l’any 2009, quan Escarp, va atorgar llicència d’obres majors per a la construcció d’una caserna provisional dels Bombers de Barcelona al parc de Joan Miró, a la confluència dels carrers Aragó i Tarragona.

Segons Pelegrín, l’aleshores regidora del districte de l’Eixample va actuar il·legalment perquè sabia que aquella construcció “afectava directament els usos ciutadans propis del Parc urbà de Joan Miró i que aquella llicència no respectava el Pla General Metropolità, la Llei d’Urbanisme i el seu Reglament i el Pla especial del referit parc”. No només això, sinó que es va atorgar sense fer-ne una exposició pública durant un termini de vint dies, tal com obliga la llei, i sense l’informe favorable de la Comissió Territorial d’Urbanisme. A més, malgrat haver dit que l’obra seria provisional, l’edifici es va construir mitjançant l’excavació de fonaments i amb un cost previst de desmuntatge de 720.509 euros. Sis anys després d’aquell trasllat al Parc de Joan Miró des de l’antiga seu de l’Hospital Clínic no hi ha cap previsió per a la seva reubicació definitiva. Les obres de la nova caserna al recinte de l’Hospital Clínic ni tan sols han començat.

Malversació de fons públics a la Federació de Municipis

En paral·lel a això, el jutjat d’instrucció 1 de Sabadell també l’ha citat a declarar com a imputada per un presumpte delicte de malversació de fons públics, el pròxim 2 de març a dos quarts de dotze del migdia. La notificació li va ser entregada per agents de la Unitat Operativa Adjunta a la Divisió d’Investigació Criminal dels Mossos d’Esquadra, i a l’expedient, una peça separada del cas Mercuri, s’acusa a Escarp –com a membre del consell executiu de la Federació de Municipis de Catalunya– d’haver entregat diverses quantitats de diners en concepte de dietes i desplaçaments a nombrosos alcaldes i alcaldesses integrats a la federació.

Enllaços a altres noticies:

El Punt: 1 i 2

La Vanguardia: 1

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s