La Direcció fa arribar a la plantilla la seva plataforma de conveni mitjançant CCOO, UGT i SIT

graficopibsalarios-01La plataforma de Conveni 2015 presentada per CCOO, UGT i SIT és tan ambigua i amb tan poca concreció que la Direcció la pot signar tranquil•lament. Deixa un percentatge molt elevat de propostes a futures “negociacions”.

Concretant:

-Tenim la vigència del Conveni entre dos i quatre anys…Donar aquesta amplitud és un xec en blanc a la Direcció, sobretot quan no sabem amb quin acord econòmic es conformen CCOO, UGT i SIT.

-En les condicions econòmiques introdueixen el PIB com a indicador econòmic de creixement, tal com vol la Patronal en la negociació col•lectiva que estan duent a terme aquesta i CCOO i UGT. Mirar gràfic.

Recordem que el PIB és una harmonització de les dades que interessen als estats perquè els surtin indicadors positius, però que deixen d’incloure uns altres que si entrarien en temes d’IPC, per exemple, els combustibles…

Malgrat que les previsions del PIB per aquest any i els següents són properes al 3%, la Patronal valora i ofereix augments del 0,9% pel 2015 i l’1,3 pel 2016. La diferència és notable…

De moment, demanen la revisió a l’alça i la consolidació en taules. Cosa evident després que signessin congelar-nos el sou. També s’apunten al carro de la paga d’objectius sense concretar en res. I deixen obert el tema dels plusos variables també sense concretar com i perquè. Tot molt de fiar.

-La reducció de jornada de vuit hores dependrà de la durada del conveni, vuit hores en quatre anys, per exemple, se’ns poden fer eternes…

-Tornen a demanar ambiguament coses que ja haurien d’estar arreglades en el conveni passat, signat també per CCOO, UGT i SIT, com les escollides per col•lectius de conveni, la formació contínua, els calendaris laborals d’auxiliars de pati, adequació de material mòbil als ponts, la jornada continuada dels Euros (a veure quant ens costa als col•lectius de conveni, perquè ells trien el conveni de metro o bus segons els seus interessos), etc.

Resulta paradoxal, que vulguin reestructurar la VPT augmentant els nivells i categories. S’obliden d’explicar en quin sentit la volen reestructurar i per a quins interessos. Això sí demanen ordinadors. I si cau, cau.

-També abusen del cinisme en demanar que es facilitin contractes a jornada completa i estable. No diuen res dels models de descans. Serà com ara, que estan signant-li (facilitant-li) els contractes temporals a caps de setmana?

-Quant a la formació dual, no es voldrà beneficiar algú de la formació? Als andalusos els sona el tema.

-Ja han decidit que el Pla de pensions sigui un complement a la jubilació, com tracten de fomentar tots els lobbies econòmics mundials. Cal carregar-se les pensions públiques i hem de ser còmplices d’això venen a dir…

-I per finalitzar arriben els temes de les condicions socials que poden considerar-se com la carta als reis, augmentar algun permís retribuït, tema pases sense mencionar RENFE evidentment, préstec d’habitatge, reformes, FAS.

La famosa comissió de multes que porta més de deu anys donant voltes i que mai es constitueix.

-Fomentar les accions preventives en Seguretat i Salut. S’adonen ara? La llei és del 95. Què han fet tots aquests anys?

-A l’apartat altres disposicions es recullen aspectes que es porten demanant fa vint anys, i encara estem aquí…com a novetat està la integració dels fora de conveni a estar dintre d’ell. Hauria de ser una obligació i no voluntarietat. D’aquesta manera s’acabaria l’opacitat en els sous i les condicions dels fora de conveni. A més, així podrien tenir la consciència tranquil•la quan votin en unes eleccions sindicals.

En definitiva, peticions molt poc concretades, ambigües, obertes a dobles i triples lectures, amb futures noves negociacions i amb molt poc cost per a la Direcció.

Una plataforma de Conveni perfecta per a la Direcció. Un desastre per a la plantilla.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s