Una oportunitat perduda i una nova oportunitat

1432493335_648997_1432504204_noticia_normalEl passat 25 de febrer va començar a reunir-se la Mesa negociadora de conveni col•lectiu. Des d’aquell moment la Coordinadora Obrera Sindical (COS) vam fer una crida a organitzar-nos per a pressionar a la Direcció.

Sobretot enteníem que donat que CCOO, SIT i UGT tenen la majoria per signar conveni, qualsevol possibilitat de defensar les condicions laborals i recuperar tot el retallat en aquests últims anys (servei i condicions econòmiques i de feina) passava, com sempre ha passat, per una plantilla disposada a mobilitzar-se.

Alhora, la situació política a l’Ajuntament de Barcelona, amb un Xavier Trias (CiU) amb possibilitats de mantenir o perdre l’Alcaldia, feia que les setmanes anteriors de les eleccions tinguessin una importància cabdal per comprovar fins a quin punt la Direcció estava disposada a posar quelcom sobre la taula.

Els nostres intents de convocar, conjuntament amb ACTUB i CGT, una Assemblea de treballadors i treballadores no van quallar i les possibilitats d’organitzar actes de protesta pel conveni durant la campanya electoral van desaparèixer.

No va ser el cas dels empleats de Parcs i Jardins i molt menys dels empleats de les subcontrates de Movistar (Telefònica) que han estat mobilitzant-se de manera pública i constant per defensar el seu conveni els primers i per tenir unes condicions laborals dignes ele segons.

Amb aquesta situació de calma per part de la plantilla d’autobusos de TMB la Direcció i el mateix Ajuntament de CiU han passat aquests mesos sense realitzar cap proposta de conveni col•lectiu i a l’espera del que succeïa a les eleccions municipals.

En aquest sentit, podem afirmar que com a treballadors i treballadores hem perdut una bona oportunitat per lluitar per un bon conveni, mantenint-nos a l’expectativa dels esdeveniments.

El resultat de les eleccions a l’Ajuntament de Barcelona del passat diumenge 24 de maig fa un gir a la situació i obre una nova oportunitat per aconseguir un bon conveni.

La derrota de Xavier Trias pot implicar que Barcelona en comú, a part de portar aire fresc a la companyia, hauria d’estar atent a les expectatives de recuperació de les condicions laborals i salarials de la plantilla d’autobusos de TMB.

A l’expectativa de quins moviments hi ha entre l’equip directiu de l’empresa i quina proposta de conveni pensen realitzar des de la COS tenim clar que la millor garantia per exigir que la nova Alcaldessa compleix amb les expectatives creades serà el control que la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) realitzarà amb la seva entrada a l’Ajuntament.

No hem d’oblidar que un dels regidors de la CUP és company de la COS i, per tant, tindrem informació de primera mà.

Donada aquesta nova situació a l’Ajuntament, des de la COS ja advertim a la Direcció que per poder continuar amb la negociació de conveni el primer que ha de fer és aturar immediatament l’acomiadament de treballadors que tenen tot el dret a un lloc alternatiu i, en canvi, estan sent acomiadats.

Pots llegir més sobre aquest tema a la pàgina següent. Si us plau, fes córrer la informació d’aquest tema tan important. Gràcies.

Convoquem a tothom el dimarts 26 de Maig a les 9:30h al local on es reuneix la Mesa negociadora del conveni col•lectiu: Poliesportiu Municipal Gornal, C/ Can Tries s/n. (L’Hospitalet de Llobregat) per exposar a tot el Comitè d’empresa i a la Direcció que no es pot permetre la política d’acomiadar a treballadors malalts.

Per últim tornem a fer una crida a ACTUB i CGT a reunir-nos per organitzar una Assemblea General on plantejar les nostres demandes de conveni conjuntament, transmetre-les al nou Ajuntament i preparar-nos pel que vingui.

Mai ens han regalat res, no serà el cas ara tampoc.

Només organitzats com a treballadors i treballadores i disposats a donar la cara aconseguirem un bon conveni.
No desaprofitem aquesta nova oportunitat.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s