Continuisme a la Direcció

caEl passat 5 d’agost de 2015 es va constituir el nou Consell d’administració de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB).

En aquesta primera cita es va decidir crear un nou càrrec (Conseller delegat). Tots els grups municipals (BCN en Comú, CiU, PSC, C’s i ERC) van donar-hi suport, menys el PP que es va abstenir i la CUP Capgirem Barcelona que s’hi va oposar.

D’aquesta manera, Joaquim Forn i Dídac Pestaña abandonen els seus càrrecs i la nova estructura és la següent: Presidenta (Mercedes Vidal, BCN en Comú), Vicepresident (Antoni Poveda, PSC) i Conseller delegat (Enric Cañas, ICV).

De la mateixa manera, els mateixos grups municipals, menys l’abstenció del PP, una de les dues vocals d’ERC i l’oposició de la CUP Capgirem Barcelona, van aprovar el contracte i el sou del nou Conseller delegat (105.000 euros/anuals), sense que els vocals dels diferents grups municipals hagin vist cap documentació.

Des de la CUP Capgirem Barcelona es va rebutjar que la nova Direcció de TMB comenci la legislatura amb aquesta opacitat, generant més càrrecs i mantenint sous desproporcionats.

La CUP Capgirem Barcelona va realitzar les propostes següents:

-Canviar el nom de la Cotxera Ponent per Cotxera Pablo Díez.
-Recuperar tot el servei de Bus i Metro eliminat i retallat des de 2007 amb especial èmfasi el 2012.

-Fer públics tots els sous i complements del personal fora de conveni de TMB. Reducció dràstica del personal fora de conveni.

-Aturar les contractacions fraudulentes a Bus i Metro de TMB.

-Liquidar els bufets jurídics externs, els cotxes oficials, els pàrquings privats i els busos d’empreses externes.

-Recuperació del servei de Nit Bus i del Bus de 9 Barris.

-Acabar amb les externalitzacions en matèria de manteniment, neteja, seguretat, etc.
L’últim exemple és el nou concurs d’externalització de les informadores del Bus Turístic de TMB. Tots els grups municipals menys el PP que es va abstenir i la CUP que es va mostrar contrari, van votar a favor de continuar amb l’externalització.

-Desistir com a TMB del judici per hores sindicals il•legals que beneficien a CCOO, UGT i SIT.

Pots trobar totes les propostes més desenvolupades a: http://ves.cat/mfpz

0148_001-724x1024Per altra banda, la CUP Capgirem Barcelona i la COS d’autobusos i metro de Barcelona va presentar a la President la proposta d’aturar el Transport Públic 5 minuts cada cop que hi hagi un assassinat d’una dona a mans d’un home.

Pots trobar la nota de premsa i la carta entregada a TMB en aquest enllaç: http://ves.cat/mfpx

També pots veure la roda de premsa realitzada sobre la proposta contra els feminicidis (minut 1:30), l’exposició del company Vicent Curto del seu cas de repressió laboral (minut 8), a sota article sobre el tema, i la presentació de les propostes de la CUP Capgirem Barcelona en relació a TMB (minut 17:30): http://ves.cat/mfpB

A la contraportada adjuntem la nòmina del company de la COS i regidor de la CUP Capgirem Barcelona que continua a l’empresa a un 25% de la jornada.

Per últim, com volem recordar que el 17 de setembre es reprendrà la negociació de conveni.

Tot indica que hi haurà continuisme amb la nova Direcció i, per tant, com a treballadors i treballadores no podem esperar a que ningú ens regali res, per molt canvi que hi hagi hagut a l’Ajuntament.

És evident la preocupació que es palpa a les cotxeres per la implantació anunciada a bombo i plateret per l’Alcaldessa i la pròpia nova Presidenta de TMB del TRAM per la Diagonal, seguint els mateixos paràmetres privatitzadors que hi ha hagut fins ara.

En aquest sentit, realitzar una Assemblea General a la tornada de vacances de tota la plantilla és més important que mai.

Haurem de mostrar la nostra força i la nostra disposició a millorar les nostres condicions de treball i a defensar els nostres llocs de treball.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s