Sense mobilització és impossible un bon conveni

0El passat dimecres 14 d’octubre uns 400 treballadors i treballadores d’autobusos de TMB ens vam aplegar al Casinet d’Hostafrancs per parlar i escoltar sobre l’estat de la negociació del conveni col·lectiu.

Una cosa va quedar molt clara a l’Assembla General celebrada: de moment la Direcció no només no ha posat res sobre la taula, sinó que tot el que ha plantejat no implica cap millora en les condicions laborals i salarials.

En aquest sentit, no és d’estranyar que en el pressupost de l’any 2015 de Transports de Barcelona S.A. no hi hagi una partida per l’impacte del conveni col·lectiu.

Mentrestant, reunió rere reunió la Direcció torna a repetir incansablement que no hi pot haver augments salarials en els conceptes fixes i que com a molt pot plantejar-los en conceptes variables sense concretar partides.

De la mateixa manera, planteja un moviment econòmic de l’estil trilero quan proposa canviar part del nostre sou (antiguitat) en qüestions com una mútua privada o tiquets mobilitat o guarderia amb descomptes per l’IRPF.

O el que és el mateix, una Direcció d’una empresa pública està plantejant generar negoci per una empresa privada amb els sous pagats amb diner públic.

Un pas més en la privatització de la sanitat finançada aquest cop mitjançant l’empresa pública.

Així les coses, qualsevol persona amb dos dits de front es pregunta: Per a que serveixen aquestes reunions de negociació?

I la resposta és ben senzilla: per rebaixar a una bona quantitat de sindicalistes a càrrec de l’empresa (o el que és el mateix, a càrrec de l’erari públic).

Per aquest mateix motiu els sindicalistes de CCOO, UGT i SIT poden anar repetint a les cotxeres que la negociació és molt dura o que s’està avançant, quan la realitat és una cosa ben diferent.

A la taula de negociació no s’està arribant a cap acord i si així ho volen intentar vendre els sindicalistes de la Direcció és per que si jugen el seu modus videndi.

En les següents pàgines us deixem com han viscut les reunions de negociació els dos companys de la Coordinadora Obrera Sindical (COS) que hi han assistit.

Al Desembre tornem a ajuntar-nos en Assemblea General i decidim entre tots i totes les assistents el passos a donar amb una idea molt senzilla.

Sense la participació i la mobilització de la plantilla és impossible un bon conveni.

De tu també depèn!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s