La falsa democràcia a les Comissions de treball i a les reunions de conveni

A autobusos de TMB existeixen diversos sindicats que es presenten a les eleccions, alguns no aconsegueixen representació per l’inferior nombre de vots, però dels que sí ho aconsegueixen, només els 5 més votats tenen representació a les Comissions de treball quedant exclosos i, per tant, sense veu ni vot en les comissions de treball la resta.

La COS al no estar entre les 5 forces més votades, és la sisena, està exclosa de les Comissions de treball i, per tant, només sabem el que tracten quan ens arriba a través d’algú.

A la imatge de sota podeu veure la resposta sobre el tema de la Direcció.

Més “democràtiques” són encara les reunions de conveni…

A la reunió de conveni del dia 14/1/16 un delegat de  la COS va intervenir per demanar, i que constes en acta que l’empresa ha de contractar al personal per estricte ordre d’antiguitat (sense discriminació per cap motiu) i que s’hauria de regular l’acomiadament per ineptitud sobrevinguda per una malaltia (en conveni ha de quedar per escrit que no es pot acomiadar per ineptitud sobrevinguda).

El 21/1/16 va començar la revisió de l’acta de la reunió del 14 i el delegat de la COS va advertir al President de la mesa negociadora i inspector de treball, Raúl Ballestín, que no es recullia en acta la intervenció sol·licitada.

El President va al·legar que no es recullia, malgrat haver-ho demanat expressament, perquè si es recullen totes les intervencions les actes serien “interminables”. Jutgeu vosaltres mateixos!

Antigament es signaven les actes i si algun sindicat considerava que l’acta no reflectia la realitat de la reunió no la signaven en acte de disconformitat.

Resulta que el nou modus operandi de la Direcció, pactat amb la “majoria sindical” (CCOO-SIT-UGT), és:

– No se signen les actes (així no es pot veure la disconformitat de qualsevol sindicat).

– No es distingeix les intervencions de les forces per les seves sigles, simplement posen RT (Representació dels treballadors). Així tampoc es veu el paper de cada força sindical.

Així la Direcció s’assegura de reflectir només el que els interessa.

88

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s