3 de juny: Aturada, assemblea i manifestació

161Divendres que ve 3 de juny BS, COS, CGT i CNT mantenim la convocatòria d’aturada entre les 10 i les 18 hores per l’actual situació del conveni i aprofitar per manifestar-nos davant els poders polítics que ningunegen les nostres expectatives com a treballadors i treballadores de tenir unes bones condicions laborals, de tota la plantilla, degudament retribuïdes.

La defensa del transport públic, la creació d’ocupació en condicions dignes i iguals per a tots, el compliment de les sentències sobre els fora de conveni, la recuperació del poder adquisitiu robat amb les retallades, l’augment dels plusos de penositat que sofrim molts, la jornada de material mòbil i acabar amb els privilegis d’uns pocs als quals afavoreix la nefasta i sobredimensionada Direcció amb la finalitat d’estalviar-se molts diners sense repartir-ho entre la plantilla. Aquests són els objectius emanats de les Assemblees generals.

Indicar que, casualment, fins que no es va convocar per part de sindicats combatius una jornada de protesta contra la situació actual, el famós trident (CCOO, SIT i UGT) no va moure ni un pèl en aquest sentit. I ara ens trobem amb una mobilització desproporcionada d’aquesta gent que el que vol és desgastar a la plantilla amb mogudes exagerades i no triades per la plantilla, sinó per l’elit corrupta d’alliberats.

CcefMtpXIAAQxsqRecordeu quan amenaçaven amb convocar vaga indefinida si no s’acceptava el preacord de febrer? Doncs, ara, ja tenen la seva moguda desmesurada. Però des de Bescanvi Sindical i la Coordinadora Obrera Sindical no caurem en el seu parany. Ens han enganyat tantes vegades que no ens els creiem. I més quan el seu argument per no sumar-se a l’aturada del dia 3, era que solament volien posar com a motiu de la vaga conveni col·lectiu, deixant-se pel camí temes molt importants aprovats en Assemblea, com el transport públic, etc., però el que els cou massa és el d’acabar amb els seus privilegis sindicals, que estan molt per sobre del permès. Perquè a la nefasta Direcció ja li va bé untar a aquests alliberats per quatre duros, gràcies a la pasta que els estalvien, i que es poden repartir en pagues d’objectius…

No entenem com uns altres han caigut a les seves xarxes, però encara entenem menys que segueixin amb el joc d’estar en els dos comitès de vaga. Sobretot, quan la votació del ple del Comitè els obligava a desconvocar l’aturada del dia 3. L’única explicació que trobem és que així estan rebaixats de servei el dia de la vaga a costa de l’empresa i així no tenen descomptes. Així poden fer totes les vagues perquè no se’ls acusi de esquirol.

Veiem que han triat el camí equivocat i oposat a l’interès de la plantilla. No és la primera ocasió, després vindran amb el “jo no sabia”, “Ens han enganyat”…
Ara volen donar-li una gran importància al Comitè d’empresa. Un òrgan que no funciona per res i que solament usen per al seu benefici. Parlen del seu Comitè sense deixar a la minoria posar punts. En més d’un any han reunit el ple quatre vegades. Normalment plens extraordinaris, per ratificar preacords o vagues. Molt lluny del reglament aprovat per ells mateixos que els obliga a realitzar un ple ordinari al mes. Fixeu-vos que portem més de dos mesos sense president. Curiosament quan hi ha moguda, no volen donar la cara, van dimitir quan el tema Bonilla, i dimiteixen ara que cal lluitar per un conveni. El màxim responsable que han deixat és un trànsfuga que es va portar el càrrec de l’ACTUB al SIT.

L’única cosa que busca el trident d’això, és un preacord per votar-ho, o no (que tant perdre’ls…..). A causa de les seves incapacitats és l’única cosa que han fet durant els setze mesos de reunions. Portar preacords que no recullen res de la seva plataforma per intentar vendre-li-ho a la plantilla. S’han dedicat a plorar-li a la nefasta Direcció. Dóna’m alguna cosa perquè ho votin.

Realment, a la Direcció i a l’Ajuntament, la única cosa que li preocupa és la resposta de la plantilla davant l’aturada del divendres 3 de juny. Els de les setmanes posteriors estan fetes amb el cul, i destinades a que fracassin. No han tingut en compte les hores punta i amb els mínims que apliquessin sobredimensionats, no tindrem cap capacitat d’incidència sobre l’Ajuntament.

El dia 3 donarem veu als treballadors i treballadores perquè opinin, valorin, qüestionin i decideixin sobre aquesta convocatòria en una Assemblea prèvia a la manifestació.

Esperem que en els piquets informatius tinguem la presència d’aquells directius i fora de conveni que votaven en els referèndums sobre temes que no els afectaven per res, i que són una rèmora per a la resta de la plantilla pels seus privilegis per sobre de la llei. Com s’ha vist en els preacords votats, compten amb la col·laboració del trident en la defensa d’aquestes prerrogatives. L’eliminació d’aquests privilegis i el repartiment de la massa salarial de tots i cadascun dels treballadors i treballadores d’aquesta empresa és el que pot desbloquejar la situació. Ni tan sols els “Ajuntaments del canvi” són capaços d’acabar amb aquesta casta.

ugt2Ens riem de les acusacions per part del trident de fer vagues polítiques. Des d’aquí s’ha convocat un atur d’un dia. El trident i els seus acòlits han convocat dues setmanes de mobilitzacions en plena campanya electoral. Qui és més polític?

El dia 3 suposa la continuïtat de les mobilitzacions de Metro. No cal fer mobilitzacions amb ells perquè ens fotrien uns mínims inassumibles. I perquè hi ha recel entre part de la plantilla davant aquest fet. Però si cal fer mobilitzacions en paral·lel amb Metro. La nefasta Direcció política de les dues empreses espera al fet que caigui el primer conveni per fotre a l’altre. El primer que caigui marca el camí de l’altre. I aquí per desgràcia el trident l’hi posa a ou. Venent-se per res. Al Bus de seguida els signen la primera proposta que els cau. A Metro tenen la dignitat de portar-ho a la plantilla, però sense haver-li-ho signat. Es renten les mans perquè decideixi la plantilla. A Busos t’ho porten ben cuinat i t’ho venen com sigui. No s’amaguen. Són una prolongació de la Direcció.

Els polítics han començat a moure alguna fitxa. S’han carregat a Tintoré i han eliminat el seu lloc. Un exemple de lo sobredimensionada que està la Direcció. Segurament sigui per justificar els nous llocs a dit que ha colat la nova Presidenta.
Però no és suficient. Cal pressionar-los. I fer-ho bé. Amb mobilitzacions com la manifestació del dia 3. I una aturada en condicions que no estigui afectada per l’excés de mínims.

Et seguim convocant per a aquest divendres. Pressionem a la Direcció i a l’Ajuntament. Però ben fet. No per l’obligació d’alguns que ho fan a contra corrent.
Decidirem entre tots i totes el camí a seguir i quan fer-ho. Reunim-nos en Assemblea. Els hem de donar una lliçó al trident i companyia que l’única cosa que faran serà desgastar-nos per acabar rematant-nos.

Bescanvi Sindical / Coordinadora Obrera Sindical

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s