Expedient sancionador contra el company Castaño

Aquí l’expedient: 1840_001

Aquí una notícia sobre el cas:

Sancionat un conductor d’autobús que no vol córrer

Transports Metropolitans de Barcelona han expedientat un treballador per incomplir els horaris. El conductor assegura que és inviable fer la ruta fins a l’aeroport del Prat en 45 minuts

Sancionat un conductor d'autobús que no vol córrer
ACN

Barcelona

Sancionat un conductor d’autobusos de Barcelona per retards reiterats en el servei entre la Plaça d’Espanya i l’aeroport de Prat. L’han expedientat amb 4 dies de suspensió de sou i feina després que l’estiguessin controlant durant una setmana. Ell assegura que és impossible fer el trajecte en 45 minuts tal i com exigeix Transports Metropolitans de Barcelona amb seguretat i sense prémer massa l’accelerador.

La direcció d’autobusos va minutar els seus trajectes entre el 7 i el 12 de maig i va detectar retards d’entre 5 i 23 minuts. En l’expedient que li han obert, i que ara ha acabat en sanció, es veu clarament com a mesura que passa la jornada laboral els retards van en augment. José Luis Castaño, el conductor, que pot perdre uns 350 euros del sou, afirma obertament en declaracions a SER Catalunya que és inviable complir l’horari: “Quasi tots els dies vaig tard, la volta que porto molt de passatge, m’és impossible fer-ho en 45 minuts perquè perdo temps pujant maletes, venent bitllets, fem parada a la T1 i a la T2, i al final es perd molt temps atenent passatgers que demanen informació per arribar al seu hotel i que tenen dificultats per fer-se entendre”.

Ell diu que només perd 5 minuts per anar al lavabo i rentar-se les mans. Altres conductors que corren més assegura que poden estar més temps parats. A principis d’aquest any li van detectar hipertensió i té clar que vol treballar sense pressions. Recorda que per antiguitat, tenen l’opció d’estar a les línies més tranquil·les i que els més joves solen anar a destinats a rutes, com aquesta de l’aeroport, que requereix anar més despresa. Però s’ha mostrat preocupat. Assegura que cada cop més detecta companys, de totes les empreses de transport, que han de córrer massa: “Vinc observant des de fa temps, no només a TMB, sinó a altres empreses de transport que es produeix un increment de la velocitat generalitzat, anem tots els conductors d’autobús amb un petit punt d’estrés per poder complir l’horari”.

Els autobusos de la línia 46 passen més sovint que fa un any, segons aquest treballador. La freqüència és actualment cada 15 minuts però segons aquest conductor ho han de fer amb la mateixa flota de busos. Per la seva banda, la Coordinadora Obrera Sindical assegura en un comunicat que denunciarà que TMB pressiona els treballadors. Recorden que la taxa d’absentisme laboral a l’empresa és de 12,5% per qüestions de baixes com l’estrés, l’ansietat i la depressió.

 

http://cadenaser.com/emisora/2017/06/02/radio_barcelona/1496410737_289369.html

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s