TMB sanciona a 9 conductors per protestar contra les agressions que pateix la plantilla

IMG-20140128-WA010El passat 22 de gener, un conductor de la línia 64 va ser agredit sense que la Direcció possés en marxa el protocol d’agressions.

De fet, fins que la premsa no va començar a fer trucades a TMB, arran de la publicació d’aquesta agressió per part de la COS, ningú del Comitè de seguretat i salut tenia constància d’aquests fets.

1Finalment la Direcció va haver d’admetre que, efectivament, el conductor havia patit una agressió a l’autobús.

De resultes d’aquesta manca de resposta de la Direcció enfront de les agressions que venim patint la plantilla d’autobusos, uns quants treballadors i treballadores van fer una acció simbòlica per denunciar aquesta situació. Pots veure a la imatge una foto i noticia a 20 Minutos de la protesta.

La Direcció va enviar varis CGOL’s i comandaments a mirar qui eren els treballadors i treballadores que hi havia en aquesta mobilització i, al cap de pocs dies, va obrir expedients sancionadors contra 7 conductors i 1 conductora (5 d’ACTUB, 2 de Bescanvi Sindical i 2 de la COS).

Aquesta mateixa setmana, TMB ha notificat als 8 conductors que han sigut sancionats amb un dia sense feina i sense sou. Pots veure un expedient i la resolució a sota.

2Amb aquesta manera d’actuar la Direcció intentar tocar l’economia dels sancionats (costa més denunciar la sanció -uns 375€- que no la sanció en si mateixa) i envia un missatge per a tothom que no vol que la plantilla d’autobusos protesti ni quan agredeixen als seus companys.

TMB primer va acomiadar a Bonilla per defensar-se d’una agressió i ara sanciona a conductors per protestar contra les agressions i la manca de solucions de la Direcció.

Potser ha arribat el moment de dir prou, no?

Dilluns 24 de febrer de 6:30h a 10:30h està convocada legalment una aturada als autobusos de TMB.

Ni acomiadament, ni sancions, prou decisions repressores de la Direcció!

3zzzzz-cartell-24-febrer

Deixa un comentari