Les informadores de la segona fase de la Nova Xarxa d’autobusos de TMB treballen en condicions d’il·legalitat i precarietat laboral

IMG-20131111-00500La Coordinadora Obrera Sindical (COS) d’autobusos de TMB ha pogut contrastar, amb diverses fonts, les condicions laborals irregulars i precàries de les persones que treballen d’informadores i coordinadores de la campanya de TMB i l’Ajuntament de Barcelona: LA NOVA XARXA DE BUS CREIX.

Rere una imatge de modernitat i excel·lència del transport públic s’amaguen unes condicions laborals miserables per a les persones que donen la informació.

Els i les treballadores de la campanya informativa de la NOVA XARXA no han signat el contracte i porten 9 dies treballant. Només els hi queden 3 dies de campanya. El sou per hora és de 6€ per a les 200 persones que informen i 8€ per hora per les 7 persones que coordinen a les informadores.

L’empresa de publicitat que realitza el contracte es diu MADE ILUSION, S.L. però l’entrevista i les dades les envía NATURSTAFF.

Les informadores fan 6 hores al dia, les coordinadores tenen d’horari, a disposició de la feina, de 7H a 20H (13 hores) de dilluns a divendres i de 9H a 21H (12 hores) els dissabtes. Les coordinadores treballen i contacten amb les informadores a través del seu propi número de telèfon.

Es va realitzar una formació per informadores i coordinadores. Les primeres no la cobren, les segones sí.

La recollida de les octavetes es fa fora de l’horari laboral.

Les informadores treballen de manera intensiva al carrer, donant informació als usuaris de les 5 línees afectades. Les deixan anar al WC 5 o 10 minuts. No els han donat roba d’abrigar, malgrat que treballen al carrer i tenint en compte les condicions climatiques actuals.

En concret el dissabte passat van treballar amb pluja, vent i fred, després d’hores en que les informadores demanaven a l’empresa que podien fer, ja que estàven congelades i xopes, l’aire portava la pluja i la marquesina no tapava suficient, l’empresa va acabar deixant-les pujar als autobusos, quan ja portaven unes quantes hores mullades.

Aquesta setmana les temperatures han baixat, estan 6 hores al carrer de peu i continuen sense roba adecuada.

En aquestes condicions un coordinador es va posar malalt el dilluns passat. Les informadores que portava ell li van pasar a la resta de coordinadores i com l’empresa va veure que la feina surtia encara que signifiqués un augment de pressió laboral per les altres coordinadores van fer fora al coordinador malalt.

Total, que la mediatica campanya de la segona fase de la NOVA XARXA de TMB i l’Ajuntament de Barcelona es realitza amb treballadors i treballadores que realitzen hores que no es paguen, gent passant fred i xops al carrer, acomiadament si et poses malalt i treballant sense el contracte signat.

Un clar exemple de com TMB i l’Ajuntament de Barcelona prioritzen la imatge externa, a les persones que treballen per a ells.

Deixa un comentari