3 de febrer: Aturada de 10h a 16h i Assemblea General a les 12h a Cotxeres de Sants

asamblea 3 febrero_Página_1La majoria d’organitzacions sindicals de TB (CGT, ACTUB, COS, USOC, PSA, CNT i BS)  davant el bloqueig de les negociacions del nostre conveni, provocat per la Direcció de TMB, hem abandonat la taula de negociació per consultar a l’Assemblea general quins passos s’han de prendre per aconseguir un bon conveni per a tota la plantilla de TB.

Igual que els companys i companyes de Metro els sindicats d’autobusos, convocants de l’Assemblea, hem entès que ha arribat el moment de dir prou, d’aixecar el cap i de cridar amb força FINS A AQUÍ HEM ARRIBAT.

El dia 2 de febrer la plantilla de metro aprofitarà, la primera aturada que tenen convocada, per sortir al carrer en manifestació fins a la Pl. Sant Jaume per exigir a l’Ajuntament que compleixi les seves promeses. També han convocat vaga de 24 hores els dies 22 i 24 de febrer, en coincidència amb la celebració del Congrés Mundial de Mòbils MWC.

asamblea 3 febrero_Página_2A autobusos, encara que portem un any més de negociació que amb metro, CCOO UGT i SIT, al contrari dels seus companys del subterrani, segueixen en una situació escandalosament col·laboracionista amb els plans de la Direcció, i per tant no és d’esperar cap canvi d’actitud. L’única cosa que s’espera dels seus dirigents és que la Direcció els segueixi utilitzant a plaer per frenar les legitimes aspiracions de la plantilla.

Són molts els problemes que patim en el desenvolupament diari del nostre treball: envelliment de flota i materials, canvis continus d’horaris i de línies, punts de relleu escandalosos i partits exagerats. Mentre que els companys de material mòbil segueixen tenint un sistema de descansos antiquat que inclou hores extres d’obligat compliment.

Recordem que en la primera Assemblea de conveni es van aprovar quatre punts principals i que fins avui ni tan sols s’han pogut parlar en la taula de negociació.

1.- En defensa del transport públic i per la creació d’ocupació
a) Contra la privatització dels transports públics (Tramvia Diagonal, Bus Nou rris)
b) Recuperació dels serveis suprimits
c) Contractació de qualitat. No a la contractació precària i discriminatòria
d) 35 hores/setmana (7h/dia)
i) No a l’acomiadament objectiu

2.- Condicions econòmiques
a) Recuperació del poder adquisitiu en conceptes fixos
b) Augment substancial plusos de treball: hora partit (8 i 10 €) plus dissabte treballat (igualar-ho festiu treballat) etc…
c) Paga Objectius: Tots els empleats de TB, dins i fora de conveni, cobressin el mateix import per aquest concepte
d) No a la possibilitat de diferir part dels nostres salaris (pla de pensions, assegurances mèdiques privades, etc)
i) No a la diferència de nivells VPT entre conductors/as. Tots/es a nivell 6

3.- sistemes de descans
a) Explotació: 57, 65, 72, bus turístic
b) Material mòbil: jornada de dilluns a divendres. Dissabtes i festius es podran cobrir amb guàrdies voluntàries i art. 24
4.- Cessament de l’intervencionisme de la Direcció en l’acció sindical a TB
a) Atenir-se exclusivament al que marqui la legislació

Cada vegada que hem posat sobre la taula la plataforma aprovada per la plantilla la Direcció i el Trident han callat i han passat a un altre tema. UGT ha arribat a escriure que són temes que s’han de tractar en les Comissions de treball mostrant amb això el seu nul coneixement del que és un conveni.

El conveni és la base fonamental on es pacten les nostres qüestions laborals: preus, plusos, sistemes de descans, punts de relleu, partits… tot es regula, article per article en conveni, mentre que en les comissions de treball s’acorden les mesures necessàries per portar l’acordat a la pràctica sense variar per res els pactes en conveni.

Creiem que està més que justificat la convocatòria de l’Assemblea del dia 3. Com amb metro, ha arribat el moment que la plantilla es faci protagonista del seu futur i per això et demanem que assisteixis a l’Assemblea, igual que l’hi demanem a tots els sindicats presents a TB.

No hi ha excuses, el camí es demostra caminant i aquesta vegada ningú podrà ocupar el teu lloc en l’Assemblea General

cartel asamblea 3 FEBRERODemanem excuses pel canvi del lloc de l’assemblea i de l’horari de la seva celebració i de l’aturada.

Els esdeveniments s’han accelerat en les últimes setmanes i ha estat impossible trobar un local en condicions per poder celebrar l’Assemblea a la tarda.

Aquest ha estat el motiu pel que finalment hem hagut de tornar a convocar Assemblea a les 12.00 hores i aturada de 10.00 a 16.00 h, per poder assistir a ella.

Igualment hem hagut de canviar de lloc de celebració. El dia 3 estem convocats a les Cotxeres de Sants.

L’anunci de l’Ajuntament que les obres del tramvia privat de la Diagonal s’iniciessin en 2017 no és casual

Al contrari del que està ocorrent en ciutats com Madrid o València, a Barcelona, l’arribada al poder de Barcelona en Comú no ha significat cap canvi en les empreses públiques de transports, mentre a València, Comprimis, acomiadava a la Cap d’Administració de Personal i al Cap de l’Àrea de Recursos Humans de l’Empresa Municipal de Transports, a Barcelona Barcelona en Comú es dedica a reafirmar en els seus llocs als que han estat a punt de fer fallida TMB i intenta mantenir els “privilegis” de directius a gran part dels fora de conveni.

L’única cosa que els ha preocupat a la Direcció de TMB en el conveni de BUSOS ha estat el que pactava en el preacord, l’Article 1, que el conveni no afecti, malgrat la sentència de metro, a la majoria dels actuals fora de conveni perquè els necessita per portar endavant el projecte tranviari privat pel qual ha optat l’actual Ajuntament de Barcelona.

No és casual que davant l’anunci de mobilitzacions de metro i autobusos l’Ajuntament anunciï a bombo i plateret que al 2017 començaran les obres de la unió del tramvia privat per la Diagonal. Una obra que si es fes efectiva significarà que les empreses privades augmentessin la seva presència en el transport urbà de Barcelona en detriment de TMB.

Mercedes Vidal, Presidenta de TMB, ha demostrat tenir una covardia extrema a l’hora d’enfrontar-se al lobby tranviari, i el que és pitjor, a no portar a la practica el programa de Barcelona en Comú d’acabar amb les ocupacions precàries en les empreses públiques.

Amb l’anunci de les obres del tramvia l’Ajuntament pretén desviar l’atenció de l’opinió pública i intentar mostrar a les plantilles de TMB com corporativistes i insolidaries amb la resta d’habitants de l’àrea de Barcelona. No és la primera vegada que l’Ajuntament de Barcelona actua d’aquesta manera, però sí és la primera vegada que una força política, que s’autodefineix de progressista, antiautoritaria i assembleària agafa aquest camí.

Des d’aquí animem a la plantilla a no caure en el parany, portem anys de retallades i tenim tot el dret, com la resta de la classe treballadora, a millorar les nostres condicions laborals. No som insolidaris i som els primers a defensar els serveis públics i entenem que si no hi ha més pressupost per a TMB el que cal fer és repartir el que tenim igualant les condicions de tots els treballadors de base i eliminant els sous desorbitats de la Direcció i els “beneficis socials” dels fora de conveni.

Deixa un comentari