El jutjat de lo social nº20 sentencia que la Direcció sanciona a un treballador amb temeritat i mala fe

adhesiu-tmb-abril-2013El 8 de juliol de 2012 el mecànic de la cotxera Pablo Díez, Javier Medina, estava fent una maniobra amb un autobús articulat quan va topar accidentalment amb la barrera d’accés de la cotxera. Aquesta maniobra que era ordenada per la Direcció es realitzava de manera irregular ja que invadia el voral de la calçada de la Gran Via en sentit contrari.

De resultes d’aquest xoc la Direcció va sancionar al mecànic amb 2 dies de sanció de feina i sou.

El passat 27 de juny es va produir el judici per denuncia del mecànic contra aquesta sanció.

Finalment, el Jutge del jutjat de lo social nº20 ha sentenciat que la Direcció ha actuat amb temeritat i mala fe a l’imposar aquesta sanció, l’anul·la i fa pagar a Transports de Barcelona (TB) les costes de l’advocada del mecànic (400€) i una sanció pecuniària (400€). Apart de la minuta que li cobri el bufet Garrigues a TB pels serveis prestats. Pots llegir la sentència asota.

Des de la Coordinadora Obrera Sindical (COS) felicitem al company exdelegat i afiliat de CGT per portar als tribunals aquesta sanció i mostrem la nostra repulsa a la política sancionadora de la Direcció, que és dedica a sancionar a tort i a dret als treballadors i treballadores més combatius per intentar acoquinar-los i enfonsar-los econòmicament.

Hem de recordar que aquesta multa i costes que haurà de pagar la Direcció es fa amb diners públics i, al ser així, mostra que no els importa gens ni mica malbaratar diners que paguem tots i totes a través dels impostos o el billetatge.

No ens cansem d’assenyalar que en els últims mesos la Direcció de Transports de Barcelona ha perdut als tribunals:

-Tribunal Suprem condemna a TB a pagar quasi un milió d’euros a 672 conductors i conductores per incomplir les lleis laborals (15 minuts de l’entrepà).

-Jutjat de lo social nº20 condemna a TB a readmetre a Andreu de Cabo, acomiadat per repressió sindical.

-Jutjat Penal nº3 sentencia a Saturnino Mercader i Josep Garganté, conductors d’autobusos, absolts de la denuncia presentada per TB on demanava 2 anys de pressó i 6570 € de multa.

-Jutjat de lo social nº12 sentencia com a legal les vagues que havia convocat la COS contra l’eliminació de la Paga extra de Nadal i l’acomiadament d’Andreu de Cabo. La Direcció de TB intentava il·legalitzar-les.

-Jutjat de lo social nº 25 sentencia que TB paga de manera il·legal durant anys a 3 persones alliberades sindicalment d’UGT.

Tot això a l’hora que la Direcció ha acomiadat al company Bonilla, acusant-lo del mateix que va acusar a Andreu de Cabo.

És hora ja de que les instàncies superiores de la Direcció siguin depurades. No és acceptable que una Direcció d’una empresa pública malbarati els diners públics, intentant capgirar les relacions laborals a través de la repressió sindical.

La COS continuarem amb la nostra campanya pública d’exigir la dimissió de Joaquim Forn, President de TMB, i de Dídac Pestaña, Vicepresident de TMB i del màxim culpable d’aquesta situació Xavier Trias, Alcalde de Barcelona.

0123456

Un comentari

  1. Retroenllaç: La CUP de Barcelona exigeix la dimissió de Joaquim Forn i Dídac Pestaña per malbaratar diners públics a TMB - Candidatura d'Unitat Popular

Deixa un comentari