TMB perd l’arbitratge i el conductor acomiadat entra al cens electoral, mentre que la Direcció ha de sortir

r11 El passat dilluns, 3 de març, la Coordinadora Obrera Sindical (COS) va presentar diferents reclamacions a la Mesa Electoral sobre el cens electoral exposat a les cotxeres.

Sol·licitàvem diferent informació per dos motius:

Per un costat, pensàvem que el conductor acomiadat (Bonilla) hauria d’estar en el cens d’elegibles i electors i, per altre costat, pensàvem que l’Alta Direcció no hauria d’estar en el cens d’elegibles i electors.

Aquí pots trobar els formularis de les diferents reclamacions.

La Mesa Electoral va decidir el dimarts 4 de març desestimar les nostres peticions.

Pots veure les desestimacions aquí.

2rPer aquest motiu la COS va sol·licitar el dimecres 5 de  març a l’oficina pública d’eleccions als òrgans de representació dels treballadors de Serveis territorials d’empresa i ocupació de Barcelona que es realitzés un arbitratge entre nosaltres i la Direcció en relació a aquestes dues qüestions.

Aquí pots veure les dues peticions d’arbitratge entregades sobre incloure a Bonilla al cens i excloure a l’Alta Direcció del cens.

L’arbitratge amb l’Inspector de Treball es va realitzar el passat 13 de març i avui, dijous 20, han arribat les resolucions.

En les dues demandes l’Inspector de treball dóna la raó a la Coordinadora Obrera Sindical (COS) i a l’ACTUB, sindicat on està afiliat el conductor acomiadat i que també va denunciar-ho.

-En el cas del conductor acomiadat (Bonilla) la resolució estima la impugnació realitzada pels dos sindicats (COS i ACTUB) i declara la nulitat de l’acte de la Mesa Electoral consistent en rebutgar la inclusió en el cens electoral d’aquest treballador.

imatge color Bonilla readmissióPer tant, Bonilla podrà anar a la llista electoral d’ACTUB i podrà votar a les eleccions sindicals.

-En el cas de l’Alta Direcció la resolució, molt interesant en descriure el paper de totes les persones fora de conveni i de l’opacitat de la Direcció, estima la impugnació presentada pels dos sindicats (COS i ACTUB) i declara la nulitat de l’acte de la Mesa Electoral consistent en la inclussió en el cens electoral del Personal de Direcció.

Recomenem llegir tota la ressolució per entendre la perversa dinàmica que s’ha mantingut durant tants anys mantenint que la Direcció votés als representants dels treballadors.

L’Inspector de treball assenyala una llista de tots els directius que han de sortir del cens electoral:

-Totes les persones que formin part del denominat “Consell de Direcció” i la denominada “Comissió Executiva”.

-Totes les persones que tinguin potestat en l’àmbit dels Recursos Humans, incluent a totes les que formin part en, representació de l’empresa, de les Comissions de Treball compostes per representants de l’empresa i representants sindicals, siguin o paritaries.

-Tots aquells carrecs que tinguin capacitat d’acomiadar o comunicar acomiadaments en nom de l’empresa. Entre ells, tots els carrecs del nivell de Cap de Zona i assimilats i els seus superiors. Els Cap de Zona tenen capacitat per acomiadar i comunicar acomiadaments.

-Tots aquells carrecs que hagin accedit al lloc des de l’exterior de l’empresa sense haber passat per un procés de selecció amb convocatoria pública, ja que els mateixos només poden ser considerats personal de confiança de lliure nomenament i remoció i, per tant, assimilats a l’Alta Direcció.

-Tots aquells carrecs que hagin promocionat al seu actual lloc de treball sense passar per un procés de convocatoria de promoció interna, ja que els mateixos només poden ser considerats personal de confiança de lliure nomenament i remoció i, per tant, assimilats a l’Alta Direcció.

adhesiu-tmb-abril-2013Des de la COS mostrem la nostra satisfacció per aquestes dues resolucions que mostren, un cop més, la política repressiva de la Direcció contra els sindicats combatius per un costat i la política de connivència amb els sindicats de la Direcció, al quals fins ara podien votar plàcidament.

Des de la COS tenim clar, a l’igual que en el cas d’Andreu de Cabo, que Bonilla va ser acomiadat per la seva presencia en les Assemblees de treballadors i treballadores, pel seu secundament de totes les vagues i per la seva participació en els piquets els dies de vaga. Nosaltres farem tot el possible per que el company torni a treballar amb nosaltres.

Des de la COS ens reafirmem en la denúncia pública de l’opacitat dels 603 membres de l’equip directiu fora de conveni de TMB (la meitat a Busos i l’altra meitat a Metro), amb sous encara amagats, i que fins avui havien votat a totes les eleccions sindicals, però que amb aquesta resolució deixaran de votar als representants dels treballadors i treballadores.

Per últim, no volem deixar de recordar que només la COS i ACTUB han realitzat aquestes dues denúncies ara guanyades. A les eleccions sindicals es presenten 10 sindicats.

Per què la resta de sindicats no ho han denunciat?

La realitat, per crua que sigui, és que els altres sindicats no s’han preocupat de mantenir un contacte regular amb el conductor acomiadat. No han estat al seu costat en els moments difícils que està passant. Si ho haguessin fet, haurien sabut que s’havia de posar aquesta denúncia. Desgraciadament, l’acomiadament d’un treballador només els hi serveix per publicar alguna cosa en les seves fulles per quedar bé, però no per estar amb la persona que es troba al carrer.

En relació a la denúncia de la Direcció al cens electoral la desídia, malgrat totes les hores sindicals, la connivència amb la Direcció i/o el conformisme han fet que tots aquests altres sindicats, que s’omplen la boca de la defensa dels drets laborals, no presentessin cap denúncia per que, segons ells, no serviria per a res. Ha quedat clar que el que no serveix és el que fan aquests sindicalistes, que és res de res.

Que cadascú tregui les seves conclusions, la nostra és molt senzilla: Qui lluita pot guanyar o pot perdre, qui no lluita ja ha perdut.

A sota les resolucions:

r1r2r3r4r5r6 bcbc2bc3bc4

Un comentari

  1. hollin

    No había caído en que en las elecciones sindicales estaban votando las personas de fuera de convenio, a los que no les afectan las negociaciones de los convenios, con lo que eso podría llevar a una situación donde unos trabajadores consintieran perjudicar a otros compañeros de trabajo sólo por hacer la pelota a la empresa, y más retorcido todavía es que hasta los directivos puedan opinar sobre los representantes de los demás trabajadores… puf, qué cosas tiene la vida, muchas gracias por vuestras informaciones y vuestras luchas, vuestros esfuerzos acaban beneficiando a todos :)))

Deixa un comentari